torsdag 18 november 2010

10 000 kr och Paulo Roberto!!!

Åh vilken kväll!!! :) Nu har vi precis kommit hem från Sparbanksstiftelsen Vimmerby Sparbanks mötesplats för framåtsträvande och företagssamma krafter i Vimmerby... Vi var som sagt medbjudna för att Johanna skulle få sitt stipendie för företagssamma undomar... Vi kom lagom till lite förfriskningar och sedan var det dags för Paulo Roberto att inta scenen, och det gjorde han med bravur... OJ vad känslosamt och gripande det var emellanåt, vilket pendlar till att man skrattade ordentligt. Ämnet var "från värsting till entreprenör", från när Paulo var Kungen av Kungsan på -80 talet fram till idag när han driver fem egna företag, vilket ingen hade trott, inte ens han själv. Det sista hans rektor sa när han slutade skolan var att "sådana som du Paulo kommer att hamna i fängelse". Han fortsatte att påpeka vikten av att kämpa, inte ge upp fajten på alla som inte tror på en, alla kan bli något. Han gav också dagens svenska skola en känga och menade på att vi inte lär ut det som behövs för att dagens ungdom ska bli kreativa och självständiga och tro på sig själva, kändes lite hårt när man vet hur man kämpar och ger av hela sin själ, ja ja det får man väl ta. Det var alle fall väldigt roligt och givande att lyssna på honom....:)

Efter en timme med Paulo var det dags för kvällens höjdpunkt, STIPENDIEUTDELNING!!!! Det var sex ungdomar som efter en hård uttagning, (som de sa) fick 10 000 kr var och deras förening eller moderförening fick lika mycket... I publiken sitter en stolt mamma, pappa och syster♥♥ åh det kändes så roligt och verkligen behövligt för Johanna som själv får stå för kostnaden till utbildningen... Detta är starten till något stort för dessa ungdomar sa Axklo, och det kändes faktiskt riktigtstort och förhoppningsvis början på en lång danskarriär.

På vägen hem till Vimmerby fick Johanna ett samtal från Vimmerby tidning som ville göra en intervju med henne, så det blev en på tåget och bilder togs senare under kvällen, så ni som läser Vimmerby tidningen kan nog läsa lite mer om Johanna och om hennes framtidsplaner, samt hur det hela började genom Aktiv Ungdom...:)
Paulo Roberto!!!

Å ena sidan allvarligt och gripande...

och andra sidan riktigt skämtsamt...

Intervju med Ann-Sofi på Aktiv Ungdom om varför Johanna skulle få stipendiet...

Johanna får sitt diplom..

och här sin check på 10 000 kr...

Mattias Sjöström skytt, även han stipendiat...

Ann-Sofie med sin check...
Johanna!!!♥
Alla stipendiater...

Johanna med Stig Bäck från Sparbanken som tyckte Johanna var en given stipendiat...

Johanna och Ann-Sofie som också fick 10 000 till Aktiv Ungdom..
Dags för mingelmat!!!


Ja, det var en härlig kväll på Mässhallarna som man sent kommer att glömma. Kvällen avslutades som sagt med lite mingelmat och ett glas vin och jag slängde ett par extra blickar på Paulo Roberto som minglade lite han också och jag gav honom ett rktigt leende hihi... Kom på mig själv precis som jag kände honom jätteväl... haha så knäpp man blir. Men han tittade tillbaka med ett leende...
Nu ska jag ta och packa ihop för morgondagen och gå och lägga mig, familjen Lindqvist/Svensson ska nämligen till Ullared, har aldrig hänt........NICE......:)
Natti natti!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till Johanna och hela familjen! Det är ju så himla roligt när ungdomarna uppmärksammas och belönas för sitt slit :) Ha så kul i Ullared, vi åker imorgon! Kram från Madde (Carros mamma).

P.s jag har läst din blogg ett tag, kul att läsa för du skriver engagerat och personligt!

Marie sa...

Vad kul Carro att du har hittat hit. Det ät jättekul att blogga och skriva av sig lite...:) Ja visst är det roligt när det går bra för ungdomarna och att det uppmärksammas.

Hörde att Carro åkt igen, blir tomt va? Vi har det rätt tomt här också nu...

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...