söndag 3 januari 2016

Tillbakablickar från första halvåret 2015

Jag skrev i mitt förra inlägg att 2015 var ett mycket bra år för mig, ett år som innebar mycket lycka, mycket äventyr och framför allt att alla mina nära och kära var friska och mådde bra och. Jag tänkte dela med mig av en en återblick från året :)

Som sagt nyårsafton begav jag mig alldeles själv efter att ha blivit avlämnad av Dick till gaten som skulle ta mig till Bangkok. Allt gick bra och när jag väl bordat så tycker jag att resan gick alldeles utmärkt. Thailändsk tid skålade jag med mig själv vid tolvslaget, och vid svensk tid hade jag landat i Bangkok och satt och väntade på Anna och Gunilla :) Jag skrev till Dick och önskade Gott nytt år alla fall.
Vi fortsatte tillsammans till Krabi för att vidare åka taxi till Koh Lanta. Jag checkade in på Ocean View som jag hade bott på året innan. Jag kände mig genast hemma, åh äntligen framme i paradiset, känna sanden mellan tårna och värmen som tinade upp min frusna kropp och alla leenden som gör att man smälter inombords :)
I nästan 3 månader var jag på Koh Lanta och arbetade på svenska skolan Sanuk. Jag år så evigt tacksam att jag blivit utvald att få denna chans återigen. Ett riktigt äventyr där jag fått uppleva en massa äventyr, fått en massa nya vänner och gemenskapen är just a och o under detta äventyr. Jag är verkligen lyckligt lottat som fått denna chans i mitt liv. Att lämna vardagen hemma i Sverige mot utbyte av detta paradis är en ynnest, och jag mådde så bra och energin bara flödade. Det är något speciellt med Lanta, det är något lugn som kommer över mig och jag känner mig otroligt harmonisk. Så klart var det otroligt jobbigt att vara borta så länge från min familj och denna gång grät jag faktiskt på vägen till Arlanda och sa att jag aldrig mer skulle göra detta......:) Det har Dick påmint mig om flera gånger, helst nu när jag längtar tillbaka som mest :)

Men äntligen var jag då tillbaka till skolan Sanuk, där jag träffade både nya och gamla kollegor och framför allt rektor Nina. Vi jobbade ett par dagar med förberedelser, jag fixade mitt klassrum och så hade jag inskrivningssamtal med elever och föräldrar och sedan var det dags att sätta igång att jobba. Måndag till fredag var det arbete, 40 timmars vecka och på kvällarna umgicks vi och var ute och åt. Det var på helgerna som vi hade minisemester och åkte iväg på lite olika stränder och bara hade det så himla bra :)

Johanna kom bara efter en vecka och hälsade på och så klart var det helt underbart att få ha henne där. Vi åkte iväg ett par dagar till Koh Jum och firade hennes födelsedag :)
På Bee-bees!
 Utflykt till Diamond cliff:)
Johanna hade dans med mina elever på idrotten så klart :)
Utflykt till Krit :)
 Hej då Johanna! Det har varit så mysigt att haft henne hos mig och det kändes jobbigt i mammahjärtat när hon åkte ifrån mig. Elle på Ocean tröstar mig...
Anna och jag!
Som sagt mycket gemenskap, här är vi några kollegor som är ute och äter :)
Utflykt till Krit!

Anna, Gunilla och jag unnade oss en lyxdag på Rawi Warin :) Då vi började med en underbar frukostbuffé..
 
I februari åkte vi iväg på två studiedagar till Bu-bu Island där vi jobbade, hade föreläsning, men framför allt så var vi tillsammans och gjorde massor av roligheter tillsammans :)

 Medarbetarsamtal på stranden :)

När det gått 60 dagar var vi tvungna att förlänga vårt visum, så då passade vi på att åka iväg på en minisemester till Krabi först ett dygn och sedan åkte vi till Aou Nang och åkte ut på en ö som heter Pranang :) Alltså snacka om äventyr med dessa underbara och roliga vänner/kollegor. Vi hade en helt underbar helg helt enkelt :)
Krabi!
Aou Nang!
Jag var faktiskt också väldigt duktig på att träna under tiden jag var på Koh Lanta:)
Och sen då så kom den stora överraskningen, för när Dick ska komma så kommer även sanuk-vännen Anna och Anders från Haparanda...
Sista kvällen med Wikström!

Dick och jag åker med kollegorna till Old Town "Lanta Lanta festivalen"
 Dick fick hoppa in som trummis :)
Diamond cliff med Dick!
Så var det då dags för min, Christines och Josés avtackning!
 Ninas fina avtackningstal till mig :)
 Lola tackar av mig i Salan!
Dick stannade mina 3 sista veckor och den sista veckan hade jag semester och vi åkte iväg på några äventyr, först till ön Koh Ngai, helt underbart och därifrån vidare till Koh Lipe, som visserligen var väldigt fint och roligt att ha besökt, men så exploaterat och mycket folk.... Och en alldeles för lång båtresa :(
Vidare till Koh Lipe!

Och så var det då dags för vår sist kväll och dag i paradiset!
Sista natten med gänget!
 Hej då Ocean och Lanta! Pop kan mai!
 Och så var det den 23 mars och vi var hemma i ett kallt Sverige och vi fick skrapa rutorna på Arlanda.. :(
Först stannade vi hos Johanna och Nicke och fick frukost och vidare till Horn för att krama om goaste barnbarnet :)

 Mycket gos blev det med Timo den närmaste tiden :)

Påsk med familjen i april, och Elina med bebis i magen :)
  Påsk med goda vänner :)
Annandag påsk i stugan :)

 Elina, Tommy och Timo flyttar från Horn till Fågelhem, äntligen närmare oss :)

Elina 25 år :)
I juni la vi i bryggan!
Midsommarafton!
 Och så föddes hon då, vårt andra barnbarn lilla Mila 3800 g och 51 cm lång :) Åh så fin hon var det lilla livet, helt otroligt :)
 Och så får Timo träffa sin lillasyster
Och så mormor igen, vilken känsla... Tänk att få ytterligare ett barnbarn som förgyller livet och hela vår tillvaro, det är bara så fantastiskt :)
Och Nicke och Johanna!
Sedan fortsatte vi att fira midsommar hos Ann och Willy :)

Detta var tillbakablickar från första halvåret 2015 :)

Kram!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket härligt inlägg med mkt bilder och återblickar <3 //Elina

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...