torsdag 17 mars 2011

Flerspråkighetskonferens!

Tjoho!!! Jag är i Stockholm, detta trodde jag verkligen inte i tisdags. Jag och min kollega Ulla har fått förmånen att åka på flerspråkighetskonferens i Stockholm i två dagar. Det har gått över förväntan med min värk, kramp och dämningar. Det värsta är att benet inte riktigt styr, alltså rätt ostadigt så det går inte fort och all känsel är långt ifrån tillbaka...

Men tillbaka till konferensen, den har först dagen varit helt toppen, jättebra föreläsningar...:) Det bästa med dagen har ändå varit Liza Greczaniks föreläsning "Bloggen som språkutvecklare". En lärare som jag verkligen är inspirerad av när det gäller bloggandet i undervisningen. Jag har läst hennes bok "Bloggen möte undervisningen" och ska nu ta efter mer av hennes pedagogik t.ex. bokbloggcirkel, skrivstafett, nyhetsblogg, arbeta med dilemma t.ex. i SO där eleverna får göra egna dilemma frågor utifrån etik och moral och kompisarna går in och diskuterar, ett bra sätt att träna i att argumentera, ja det finns hur mycket som helst...:)

Liza Greczanik
Dagen avslutades med en gemensam storföreläsning "Bakgrund och identitet" om likheter och olikheter där fyra skådespelare berättade om sina rötter utifrån sin afrikanska bakgrund och hur det varit att växa upp eller flytta till Sverige och vara svart, inte som andra, ett annorlundaskap m.m. Väldigt tänkvärt faktiskt och så blev det en hel del skratt också!!!

David Lenderman!

Ni sitter jag hos Johanna och Niclas på Lidingö och tar igen mig efter en givande och trevlig dag. Jag fick också nystekt raggmunk av Nicke, vilken lyx...:) Nu blir det högläge med foten och ladda batterierna till imorgon för nya föreläsningar.

Kram till er från mig!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...