fredag 18 mars 2011

Vilken förmån!

Konferensen har fortsatt i samma anda idag också, alltså sååå bra...:) Min kollega Ulla sa att detta varit bästa flerspråkiga konferensen någonsin och den lyckades jag få åka på...:) Jag är verkligen glad att jag fick förmånen att åka, jag blev tillfrågad av vår rektor och så klart nu när jag och Ulla ska ansvara för svenska som andraspråk så satt ju denna konferens som en smäck..:) Vi har väldigt mycket att förmedla våra kollegor på Astrid Lindgrens skola efter dessa dagar...:)

Idag har jag bl.a. lyssnat på bra föreläsningar som "Skönlitteratur - vem vågar låta bli"? och "Genrepedagogiken i praktiken". Jag har också blivit inspirerad av Carla Jonsson som presenterade sin doktorsavhandling "Interkulturellt lärande" och Amale Hanna-Dawod som berättade om sitt liv "Att leva i två kulturer - möjligheter och hinder". Hur hon som 16-åring från ena dagen till den andra fick fly från Libanon till Sverige... Frågor som "varför får bara en i taget prata i detta land?" och "varför betalar alla priset som står på prislappen i affärerna?" var frågor som Amale funderade på när hon kom till Sverige... Det är alltid lika gripande och spännande att höra på människor som kommer från andra kulturer, deras kulturmöte med det nya landet m.m.



Carla Jonsson...

Ulla tar sig en fika i pausen...

Ulla och Marie på konferens, eller???

Amale Hanna-Dawod...

Nu är det fredag kväll och Dick ha anlänt Stockholm och vi sitter hos Johanna och ser Let´s Dance efter att ha avnjutit Fläskfilé alá citron och basilika med färsk pasta... Nicke har däremot anlänt Småland för att imorgon åka till Österrike...

Hoppas nu att jag klarar av att ta en sväng i huvudstadens centrum imorgon, några kassar med kläder måste det ju bli hihi... Sedan blir det ett mysigt restaurangbesök med dottern, för att sedan inta Rivalen med Dick och lyssna på David Batra...:)




Önskar er trogna bloggvänner en riktigt skön helg!

Kramar från Marie!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ska ni på David Batras show så
måste det ju bli lapskojs till
middag sen.......

Anonym sa...

Ska ni på David Batras show så
måste det ju bli lapskojs till
middag sen.......

Anonym sa...

Vet du om hon är släkt med Nino Dawod?
/Li-Anne

Marie sa...

Haha nu är jag med på lapskojs....) Mycket lappar blev det... och Ninos mamma var det..:)

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...