söndag 10 oktober 2010

Skedebäck på besök!!

Det är söndag kväll och jag sitter jag här och ser tillbaka på helgen som svischade iväg med faslig fart. Det har varit en skön hösthelg, jag gillar verkligen de fantastiska färger som hösten för med sig. Däremot gillar jag inte blåst regn och rusk, men det har vi som tur var sluppit i helgen. I lördags morse vakande vi av ett slammer och skrammel, höstmarknad i Vimmerby...:) Precis under vårt vardagsrum står de och säljer växter och mitt emot munkar. Tidigt på morgonen börjar de förbereda sina stånd, vilket inte går att undgå när man bor mitt i stan.

Förmiddagen gick åt till att förbereda till kvällen, eftersom familjen Skedebäck skulle komma och gå med oss på markanden och vara kvar på kvällen. Jag gjorde en kolakaka med mandariner och grädde och så stekte jag kyckling till en thailändsk kycklinggryta "Paneng Chai". I den har jag förutom kyckling en påse santa Maria Paneng spice mix och så cocosmjölk, starkt och gott...) Till detta jasminris och/eller nudlar.

Framåt 14.00 dök de upp och vi hann att springa igenom stånden och in i några affärer innan de började packa ihop. Sedan blev det fika med kaffe och munkar och efter de ett besök på Norrtullsgatan hos Elina och Christopher. Anna och jag beställde senare biljetter till Globen horse show i slutet av november, även Moa och Elina ska med...:) Det ska bli så roligt sååå..... När Elina och Moa även hunnit med stallet så kom dem och Christopher hit på middag.

Hungriga intar vi alla kyckliggrytan...
Sedan blev det snack i soffan...
Här är det grabbsnack...
Dags för efterrätt!
Elina och Moa käkar kolapaj!
Idag söndag blev det en hel del jobb, jag hoppade upp på morgonen och började med mina kartläggningar på två elever, till att börja med. Sedan rättade jag fredagens glosor och blev riktigt glad, eleverna är så duktiga på att stava de engelska orden. Efter det var det dags för rättning av matteböcker och efter det planering för veckan...
Uanför fönstret sken solen och jag tänkte att jag måste ta mig ut en stund, men då ringde brorsan och frågade om vi skulle med och ta uppp båten och bryggan. Jätteskönt med ett avbrott och samtidigt komma ut i solen en sväng.
Nu ska bryggan upp, hej å hå....
Leif och Dick fick kliva i vattnet...
Linus och Karin balanserar...
Lite sugen att ta ett kliv till!

Och nu är båten uppe också...


Nu är jag fit for fight för en ny vecka igen, allt är planerat och klart. Jag ska nu i två veckor framöver ha en lärastudent hos mig, det ska bli roligt och så får man passa på att sätta studenten på jobb så att jag kan ta mig an lite enskild tid med vissa elever.
Nu ser vi fram emot en ny spännande vecka!!!
Roligt att ni kikar in här på min blogg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för senast!
Nu är hotellet också bokat:)
//Anna

Marie sa...

Yes vad bra!!! Ser fram emot vår Stockholmshelg...:) Tack själva det var trevligt att ha er här, det var ju riktigt länge sedan.

Kram!

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...