tisdag 2 mars 2010

Fy vad sorgligt!

För 1 1/2 år sedan flyttade Johanna till Stockholm, hon hade visserligen gått 3 år på gymnasiet i Kalmar och bott där i veckorna. Johanna har ju också alltid sagt att hon ska flytta till Stockholm eller alla fall flytta från Vimmerby, men när de väl gör det blir det väldigt tomt och saknaden är stor. Men Elina skulle i alla fall aldrig flytta ifrån Vimmerby, och det kändes ju bra att en av barnen håller sig nära mamma och pappa hihi.... Vi fick t.o.m. ett tillskott i familjen när Christopher flyttade in hos oss för nästan 10 månader sedan. Sedan vi flyttade till stan har vi haft mycket ungdomar här hos oss, vilket är jätteroligt, någon man saknade i Storebro där alltid vi skjutsade iväg barnen till andra.

Men livet kan som sagt ta snabb vändning. Christophers mamma bor i Laholm och hennes sambo ordnade ett jobb till Christopher i Helsingborg, vilket bidrog till att Elina sökte ett stalljobb utanför Hässleholm. Igår åkte de ner till Skåne för att provjobba och gå på anställningsintervju. Detta kändes tungt i mammahjärtat, min minsting som alltid skulle bo i Vimmerby... Hur gick det då??? JO Christopher fick jobbet och börjar redan imorgon, och Elina får troligtvis jobbet, om hon inte fick tag i någon de närmaste veckorna som kunde börja tidigare än henne. Men hon hade sagt att Elina passade så bra, både socialt och att hon hade god hand om djuren och barnen på gården.

Jag önskar dem givetvis allt gott och stöder dem i deras beslut,♥ båda tycker också att det ska bli så roligt. Men kan inte rå för att allt känns tungt och vad ensamt det blir här i vår stora lägenhet... :( Vi går igenom så många olika skeden i livet och det här är ett av de jobbigaste... Tänk, vi har haft barn hemma i 22 år och innan det var vi ensamma i 4 år, hmmm... Ska försöka sova på saken!!!!!

God natt!!

4 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Usch, bävar redan typ för dagen då Maja ska flytta hemifrån, hihi...!
Förstår om det kommer kännas tomt, men hoppas hur eller hur, de får det bra nu, ungdomarna, min Emma bodde ju 4 år nåt i Helsingborg, hon fullkomligt älskade staden :)

KRAM o hoppas det känns bättre efter lite sömn :)

Anonym sa...

stackars mamsen :) men i helgen ses vi väl?
/johanna

Anonym sa...

Då får jag leta stärpersonal någon annanstans:)GRATTIS eller hur det nu blir... Kram Fia

Marie sa...

Ja, visst känns det lustigt och tomt, men så är livet, föränderligt hela tiden!!! Men som sagt det är väl bara att åka och hälsa på dem små liven, så Johanna i helgen blir det Stockholm. Och Fia det lutar nog åt att du får börja leta efter någon annan... :)
Tack för omtankar
Kram Marie!

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...