tisdag 2 juni 2015

Astrid Lindgren Memorial Award

Vi lärare är inte så bortskämda med att åka iväg på festligheter, men nu var det dags för arbetslag 5 att få åka till Stockholm. Vi fick snällt ha undervisning fram till lunch i måndags med sedan tog vi tåget och begav oss :) Väl framme letade vi upp hotellet Bentley på Drottninggatan, gjorde oss i ordning lite snabbt och satte oss på ett fik och tog en bagel och kaffe.... Sedan intog vi Stockholms konserthall vid Hötorget :) Det var där som utdelningen av ALMA-priset skulle äga rum och PRAESA skulle få sina 5 miljoner kronor.

Det var en trevlig tillställning med tal och underhållning av bl.a. Kristin Amparo, Petter och några som dansade afro house. Sedan var det dags för Kulturministern Alice Bah  Kuhnke att hålla tal och sedan för PRAESA att få sitt pris och en tagen Carole Bloch från PRAESA höll sitt tal...
Petter med dikten Fäller en tår..
 Carole Bloch ordförande i PRAESA

Efter utdelningen var det mingel i Grunwaldsalen och en skål utbringades för PRAESA. Vi minglade väl inte så mycket utan stod mest och spanade efter kändisar. Vi såg mest författare t.e.x. Gunilla Bergström, Ulf Stark och så såg vi Inger Nilsson (Pippi) och Karin Nymans m.fl. Vi drack god champagne och fick snittar till. När vi fått nog av kändisminglet tog vi tunnelbanan till Söder där vi skulle gå på min favorit Koh Phangan, men fast vi ringt innan och de sagt att vi inte behövde beställa bord så var det tyvärr fullt :( Så det fick bli en lite enklare indisk restaurang men med jättegod mat och gott vin till :) En mycket trevlig och annorlunda kväll med mitt kära arbetslag måste jag säga, och den avslutades med tunnelbanan tillbaka och en god natt på hotell Bentley :)


Idag tog vi tåget hem på förmiddagen och visst känns det att man varit på kändismingel igår :) Nu är det bara att ladda till en ny arbetsdag imorgon, samt avsluta veckan med två dagar i Hörestadhult :) Sedan är det bara en vecka kvar till skolavslutningen :)

Kram 
Marie

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...