tisdag 31 maj 2016

Aktiv Ungdoms avslut!

Så där ja, då försvann den helgen i en rasande fart.... Och veckan börjar med sol och värme, man kan väl tycka att man känner sig lite lurad när det fina vädret börjar på en måndag, men jag är glad att veckan lovar sol och värme för vi har flera uteaktiviteter med eleverna denna vecka :) Men innan det så blir det lite om Aktiv Ungdoms sista avslutning.

Som sagt AU föreningen har vår familj tillbringat många timmar med och den har betytt väldigt mycket för våra döttrar. Det är ju där som Johannas intresse för dansen började. Hon var 3 1/2 år när hon fick dispens att börja i en Rytmisk lek grupp i Storebro. Glömmer inte den uppvisningen med "Här är polisen mitt i gatan står", haha minns det än idag.... Efter det har vi som sagt varit på åtskilliga uppvisningar. Både Johanna och Elina både dansat och varit ledare i många år och jag var under flera år ordförande :) Men nu så läggs tyvärr föreningen ned efter 35 år, eftersom AnnSofie som varit anställd ska flytta till Stockholm. Föreningen ska i liknande form tas över av Kulturskolans elevförening, vad det nu innebär??  Men vi får hoppas att dansen kommer att leva vidare länge i Vimmerby för oj, vilket intresse det är. Både Johanna och Elina var aktiva i föreningen enda till de tog studenten. Men eftersom Johanna fortsatte med dansen så har hon varit och utbildat ledarna många gånger och även varit konferencier vid många avslutningar, vilket hon gör med bravur.

Igår var inget undantag, hon hade koreograferat AU sista ledardans och så var hon konferencier och så fick hon vara stand-in för föreningens ordförande och hälsa alla välkomna och även tacka av m.m. Det är heller inte första gången som hon är med och koreograferar ledardansen, men den här var något helt utöver det vanliga, en feministisk dans där tjejerna ägde scenen, och dansen var en hyllning till just alla tjejer. Hon var som sagt själv ledare i nästan 15 år så hon vet vilket engagemang de lägger ner i föreningen (som hon sa i sin presentation). Det var en riktigt fin presentation av dansen och mamma satt så klart med tårar i ögonen redan från början och inte blev det bättre när de satte igång att dansa...  Det var både sorg och glädje denna eftermiddag!

Johanna hyllades lite extra i DV innan uppvisningen, där det även stod att ledarna såg upp till Johanna, och det förstår jag verkligen.
Johanna med sina ledare :)

Och så dags för en glädjefylld avslutning med alla barn på scenen :)

Och just nu har Johanna haft flera större dansjobb, vilket jag är mycket glad över. Vi har ju fått äran att se när hon var med i Rock the night i Hässleholm, som jag redan skrivit en hel del om här. Men nu har hon även varit dansare åt Hannah Widell & Amanda Schulman, systrarna som gjort en egen show som heter The Golden Year Gala. De har varit med både i Stockholm och Göteborg och det blir nog något mer i höst:) Alltså denna bransch är så tuff så för varje sådant här jobb blir man så glad och jag är både glad och så klart väldigt stolt.... Men jag vet att hon har nya projekt på gång, så nu känns det som det har vänt.
 Finaste Johanna så duktig :)

Kram Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...