onsdag 18 maj 2016

Stånk o stön!

Stånk och stön, känner mig faktisk rätt så neg nu för tiden, men det är verkligen tufft att jobba i denna motvind samtidigt som man har fullt upp de sista fem veckorna med eleverna :( Ledsamheterna inom skolan mildras ju inte om man säger så, det är alltid någon ny tråkighet varje dag. Innan helgen fick vi ju reda på att 5 tjänster ska bort och efter det fler uttalande från våra politiker som inte riktigt verkar veta hur vi har det i VERKLIGHETEN, alltså man kan inte ha en vision om att bli en av landets bästa skolor med dessa neddragningar, kom ut någon endaste gång och se hur vi har det, var med oss en dag när vi sliter vårt hår för att göra det bästa för våra elever.

Så inte nog med detta, igår berättade vår rektor att 2 av dessa 5 tjänster ska plockas från vår skola F-6 ;( Ja där rann luften ur helt. Jag känner mig verkligen helt slut och detta tar en otrolig massa kraft och energi.... Om nu de ska dra ner tjänster hur ska vi då höja elevernas måluppfyllelse?, vilket faktiskt är vårt uppdrag, ja det enda är väl att ge oss ett trollspö.....då fixar vi det, för vi kan inte trolla med knäna!!!
Jag älskar verkligen Astrid Lindgren, vilken klok människa detta var!

Som sagt knappt 5 veckor kvar och vi hade väl trott att vi skulle gå ner lite på sparlåga, men ack vad vi bedrog oss.... Nu är det en massa andra evenemang som det ska styras med, nästa vecka kommer Almapristagaren Meg Rosoff till A-L skolan och som tur är är det inte vi som ansvarar för uppträdandet i år, för det hade vi förra året, men vi ska ändå vara med och uppträda med något, vilket vi inte hunnit att planera. Så kvart i fem igår bestämde vi att några frivilliga ska få spela upp en teater utifrån hennes bok som vi har läst på engelska, "Moose baby" och resten ska rita något från boken och skriva en text till och det ska vara med på utställningen, så det projektet började vi med idag. Men sedan ska vi ut till Hörestadhult två torsdagar framöver och den andra ska vi också ha övernattning med alla elever där :) så visst en hel del planering kring detta. Sedan är det andra praktiska saker som ska ordnas nu när eleverna ska sluta, vi har också lovat att hitta på lite roligheter och så ska vi hinna fira framgång någon dag också :) Sedan ska jag börja tänka på mina nya elever, hälsa på dem kanske, göra beställningar till hösten o.s.v.....

Puh jag blir matt...... Jag hoppas verkligen snart att vi får börja checka av och ja visst ja, det gjorde jag/vi faktiskt idag då vi äntligen hade avslutning på matematiklyftet, vilket kändes riktigt skönt. Som sagt det har varit super, men väldigt jobbigt och påfrestande. Men nu är det klart och det verkar inte som att det blir någon fortsättning till hösten. Men jag känner att jag har utvecklats och lägger upp mina mattelektioner mer strukturerat och på ett helt annat sätt.
Nu till lite roligare saken, äntligen är ett nytt årskort på ALV införskaffat, och det ska bl både roligt och spännande när parken nu öppnar. Jag är så nyfiken på nya de nya miljöerna Körsbärsdalen och Törnrosdalen med Katla och allt vad den hör till, Hörde om en byggkostnad på 75 milj kronor, här är det inga besparingar minsann, här satsar man på barnen minsann :) I de nya miljöerna kommer besökarna att tas med till "sagornas och lägereldarnas tid" och upplevelsen i Bröderna Lejonhjärtamiljön blir mer spännande jämfört med de övriga i parken och kanske mer riktar sig till de lite äldre barnen... (har jag läst)

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...