torsdag 28 maj 2015

Vilken start :)

Vilken dag och framför allt vilken start på dagen det blev... Den började rätt galet alla fall och det som hände har aldrig hänt mig någon gång förut :) Jag hade ställt klockan lite tidigare för jag skulle upp och tvätta håret. Jag vaknade en gång rätt tidigt då jag fick en kramp och nästan sovandes hoppade jag upp och stretchade ut vaden, vilken brukar vara det enda som hjälper om jag inte måste upp och gå. Men jag klarade mig denna gång och la mig och somnade igen. Jag är glad om jag bara behöver hoppa upp en gång varje natt nämligen. Nästa gång jag vaknade så slängde jag som vanligt en blick på klockan och såg med stor fasa att den stod på :33, jag tänkte jäklar jag har försovit mig, klockan har inte ringt eller har den det och jag stängt av den i sömnen?, eftersom det inte var så länge sedan som jag somnade om så sov jag nog rätt hårt. Men bara att hoppa upp, men sjutton något hår hann jag ju inte tvätta, tänkte jag och började istället att göra mig i ordning. Jag slängde en blick på klockan som låg på bänken och den var tjugo i sex. WHAT va f...n, det är inte sant, jag sprang in i sovrummet och kollade klockradion och den stod på 5:40, jag hade alltså hoppat upp en timma för tidigt. Helst av allt ville jag bara hoppa ner i sängen igen, morgontrött som jag är, men istället hoppade jag in i duschen och jag hann flera gånger om tvätta håret :) :) :) Jag satt också och njöt lite extra länge med mitt morgonkaffe och ändå var jag väldigt tidig på jobbet... Haha detta har aldrig hänt mig förut och det roligaste är ju att jag är så nedrans morgontrött så att jag skulle hoppa upp en timma för tidigt finns inte i min fantasi eller fanns ska jag väl säga :)

Jag hann i alla fall med att fixa till utställningen, planera med bibliotekarien om möbleringen till eftermiddagen, hämta upp mediavagnen, fråga vaktmästaren om hjälp till eftermiddagen innan jag började mina lektioner som jag sedan hade fram till lunch. Efter det fick eleverna se favoritprogrammet "Lilla Aktuellt" medan jag började styra i bibblan innan hälften av eleverna hade genrep och några elever hjälpte mig att hämta stolar, madrasser och fixa till resten...och vaktmästaren kom och satte upp en vit duk till bildspelet m.m. Vi avslutade dagen med eleverna att vi alla tränade på Flea, fly, mosquitos (en favorit från Thailand) som vi ska avsluta hela showen med imorgon... Sedan hade vi några smågrejer kvar att fixa som att få igång bildspelet, sätta upp lite engelsk litteratur m.m.

Nu sitter jag rätt utslagen framför teven och laddar om batterierna inför den stora dagen imorgon :) För övrig en dag som jag ser jag fram emot med en skräckblandad förtjusning, men jag både tror och hoppas att allt flyter på och framåt klockan 13.00 pustar vi ut och förhoppningsvis känner oss väldigt nöjda. Vi kommer att ha både ha Vimmerby tidning och teve på plats, så visst är det en hel del som står på spel och vi har ju faktiskt 60 elever :) Men som sagt på måndag får arbetslaget sin belöning. Vi jobbar till lunch och sedan tar vi tåget till Stockholm och kommer hem tisdag eftermiddag, så det är nog värt allt jobb och slit :)


Kram på er!
/Marie

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...