torsdag 5 mars 2015

Children of the forest!

Vilken dag, jag säger bara det. I  onsdags kokade det rejält på skolgården och då inte bara av att det nu är riktigt riktigt varm och fukten börjar göra sig märkbar mer och mer... utan också av full aktivitet. Alla elever på skolan var engagerade i olika aktiviteter för att samla in pengar till "Children of the forest" En organisation som har några gratisskolor i norra Thailand framförallt för statslösa och föräldralösa barn från Burma. Vi har för 10:e året i rad varit med att samla in pengar till projektet. Detta genom att sälja lotter och gå runt på ön till restauranger, träningshallar, boxning, spa m.m. och samla in priser, sedan har vi en stor dragning och det var 80 väldigt fina priser, t.ex. 3-rätters på eller middag på olika restauranger, biljetter till thaiboxning, snorkling på Koh Rok, massage m.m. Själv vann jag träning hos Linda för 1000 BT, hur jag nu ska hinna med det :)

Förutom detta så har varje klass aktiviteter där föräldrar, vänner och anhöriga får betala 20 BT och prova på t.ex. levande enarmad bandit, massage, bingo, bygga torn kasta boll på pyramid och min klass hade kasta tvättsvamp på elev :)
Kasta tvättsvamp på elev:)
Enarmad levande bandit :)
 Massage!
 Bingo!



 Dags för dragning av vårt stora lotteri...
 Föräldrarna stod för fikat :)
 Fikakön..

Ja som sagt en het, rolig och riktigt givande dag där vi slog rekord i år med insamlade 74670 BT. Många av våra elever är väldigt engagerade i detta när de vet vad pengarna ska gå till för många kommer och lämnar ifrån sig leksaker m.m. för att de tycker att dessa barn behöver det mer än de själva. För i maj kommer nämligen en hel lastbil med barn från barnhemmet till Koh Lanta och skolan har ansvar för dem ett par dagar då brukar de vara på med på skolan, men också leka och bada. Många av barnen har aldrig sett havet... Vi har också ett helt klassrum full av kläder, leksaker, husgeråd m.m. som är insamlat och som de får ta med hem:)

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...