lördag 11 januari 2014

Jag klarade första veckan :)

Jag klarade det....:), ärligt talat trodde jag inte i början att jag skulle ta mig igenom denna första vecka. Det var verkligen kaos i mitt huvud efter alla inskrivningssamtal när eleverna packade upp allt som det skulle göra, vissa med en väldig struktur och vissa väldigt lösryckt. Jag tänkte hur ska jag ro detta i hamn? Efter tisdagen kändes det inte mycket bättre, snarare värre. Vi började lite stapplande med lära-känna övningar, alla var väldigt tysta, ingen kände någon och efter lunch skulle jag iväg med några av mina och några andra på thaitema, vilket i sig var jättelyckat, men inte helt lätt. Här i Thailand pratar många lite engelska och vi hade med en engelsk tolk, men måste erkänna att jag har väldigt svårt att höra vad de säger. Så när jag kom hem den eftermiddagen tänkte jag, herre gud, hur ska detta gå??? Men på onsdagen strukturerade vi upp allas planeringar efter idrotten och de började arbeta lite och torsdagen och fredagen har flutit på riktigt bra :) Så som sagt första veckan har jag klarat och det känns dessutom riktigt bra... :)

Torsdagsmornar hos oss innebär storsamling då både elever och föräldrar träffas i salan, och i torsdags fick vi igång alla lata föräldrar till att vara med på Friskis & Svetitis :) Himla trevligt, vi har nämligen en pedagog som är ledare så i solskenet blev det svettigt värre :) På eftermiddagen hade jag ytterligare ett inskrivningssamtal, så på måndag är vi fulltaliga, ett par veckor alla fall, för sedan slutar min första elev och en ny kommer. När varje elev slutar ska jag skriva ett skriftligt omdöme och vi har ett utskrivningssamtal..

Nu är det äntligen fredag, och det innebär ledigt i 2 1/2 dag :) Eftermiddagen började med en Singha och thaimat på Koala beach, vår restaurang- Sedan tog vi en tuk-tuk till Saladan där jag skulle fixa mig ett thaikonto på banken där min lön ska in. Hmmm spännande måste jag säga, och som sagt inte helt lätt med kommunikationen, för att inte tala om frågorna jag fick, har du barn, är det pojkar eller flickor o.s.v. Ja, men efter mycket om och men fick jag mig en bankbok och ett kontokort :) Efter banärendet blev det en massa rolig shopping, en sarong, 2 klänningar, ett par badskor, ett par thaibyxor för 1200 bath, ungefär 240 kr. Himla roligt att shoppa här :) När vi kom hem var det dags för veckans massage, ca 60 kr för en timmas helt underbar, massage :)

P kvällen var vi ute och åt på Easy bar med några familjer och vidare på ett par barrundor, det är ju fredag:) Rätt nice fredag faktiskt. Lördag innebär taxi, flakbil till Bamboo Bay beach, som är sista stranden här på Koh Lanta.
Yes fredag! :)
 Bilder fotade på väg in till Saladan :)


Fredagsmys med några familjer :)

 Finaste kollegan Anna o jag :)



På återseende kära bloggvänner!

1 kommentar:

Maria R sa...

Bra jobbat Marie ��jättekul att läsa. Ha det gott i värmen. Kram Maria R.

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...