torsdag 9 januari 2014

Första Thaitema :)

Spännande tider, härliga tider :) På tisdagar har vi alltid ett thaitema och mitt första var att åka iväg med 15 elever till en gummiträdsodling :) och så fick vi se dem både att beskära trädet på saven och hur det sedan gjorde gummi, och hela besöket var mycket givande :)
Vår egna skoltaxi :)

 




Dagen efter hade vi idrott på stranden och då blev det lära känna lekar, för vi är tre klasser som har idrott tillsammans och så tog vi hoppbilder, sådana som vi sätter upp utanför klassrummen och sedan blir de framsida till deras thailandsbok :) Varje thaitema dokumenteras noggrant av eleverna efteråt och vi lärare har tagit foto på varje elev som också sätts in :) Denna bok får de med sig när de åker hem som ett fantastiskt minne från denna tid :)

För övrigt har det varit tufft att hjälpa eleverna att planera upp sina planeringar, vi måste redan nu se till att allt är klart när de åker hem och hur mycket måste jag då göra varje vecka... Ett otroligt stort ansvar vilar på eleven själv, men givetvis måste jag hjälpa till.

När jag slutar arbetsdagen sådär någon gång mellan 16-17, brukar jag sätta mig på stranden med en bok och slappa, snart går solen ner och då är det dags att leta ställe att äta på :) Igår Hade Dick hyrt moppe och fart omkring på så det blev en tur även för mig på kvällen så då blev det mat på nästa strand som heter Long beach :)




Kramar till er fina bloggvänner 
och
roligt att ni vill följa med på mitt äventyr :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer din man vara kvar under hela tiden?

Helen F Lindquist sa...

Hej Marie! Jätteroligt att läsa om ditt äventyr i underbara Thailand. Längtar så till Koh Lanta när jag ser alla fina bilder! Ha det så bra! Kommer kika in här ofta!!! :) Kram

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...