lördag 18 januari 2014

En arbetsvecka på Sanuk!

I tisdags var dagen då min kära sambo lämnade mig här på Lanta. Det är första gången på 30 år som vi är utan varandra så en viss prövning kan man väl säga. Men å andra sidan är vi båda så inställda på detta så det ska vi säkert fixa. Jag tror nog det blir lite värre för Dick som kommer hem till kyla och snö och till vardagen. För mig är ju allt så nytt, jag upplever nya saker varje dag, jag har fått fantastiska vänner/kollegor och vi har sol och värme :) Så klart jag saknar mina nära och kära, men som sagt vi har alla varit inställda på denna resa för mig. På måndagskvällen blev det en tur till Saladan för sista shoppingen hem och sedan blev det restaurangbesök med Anna och Anders :)


Min favvorätt, kyckling med ananas och cashew. Men första gången i en ananas :)

Post-it som hängde på spegeln när jag kom hem från jobbet i tisdags, den hänger där fortfarande :)

Nu har en vecka till gått här på Lanta och jag börjar så smått landa i livet här. Varje dag är det något som fascinerar mig, allt är så annorlunda, det är svårt att förklara. I skolan t.ex. vi är dryga 100 elever och 40 i förskolan. Varje morgon samlas alla skolbarn i Salan för morgonsamling, idag var det t.ex. nyheter, igår var det storsamlig då är även alla föräldrar som vill med och då hade vi musikquiz med barnlåtar :)

I min klass är vi just nu 11 elever, om en vecka slutar min första elev och veckan efter kommer det en ny. När en eleven slutar är det avtackning i salan inför alla elever och då håller respektive lärare ett tacktal och sedan sjunger vi sanuksången, vars melodi är "Musik ska byggas utav glädje". Ja, snacka om gemenskap. På rasterna leker alla med alla, vid bordtennisen är det allt från år två till nio :) En annan sak är rätt märklig och det är att vi har det så primitivt, vi har verkligen inte mycket material, utan vi får verkligen se alla möjligheter och trolla med knäna :), men ändå fungerar allt så bra och alla elever utvecklas något otroligt, både kunskapsmässigt men också vad gäller att ta eget ansvar. När veckan är slut ska alla elever hunnit med sin planering.

På jobbet innebär tisdagen Thaitema och jag var iväg med mina 11 elever på Thai cooking school och lagade thaimat, så himla roligt :). Alla fick göra sin egen mat och sedan äta den. Det blev kyckling med cashewnötter och Panang med cocosmjölk, currypasta,chili basilika och kyckling.Hon stod och visade exakt hur man skulle skära lök, vitlök o.s.v. och eleverna stod vid sina skärbrädor och gjorde efter. Sedan fick de varsin gasplatta med varsin wokgryta att steka i. Till efterrätt gjorde de friterade bananer. :)



 

Vidare i veckan har mina elever arbetat på med sina egna planeringar, medan jag stöttar och hjälper dem och så får jag så klart leta material till dem som inte har tillräckligt. Veckorna är rätt intensiva, vi arbetar 40-timmars vecka, eleverna går till 14.00 och på fredagar slutar vi alla 12.00. Tisdagar är konferensdag och på torsdagar har vi ofta Afterwork. I torsdags blev det Zumba med instruktör och efter det blev det ett dopp i havet med efterföljande fruktdrink som rektorn bjöd på :) På kvällen var vi några som drog vidare för shopping och mat till Saladan. Jag och Sanna, Lolas 20-åriga dotter åkte bakom Lola på moppen :). Alltså fattar ni, här gör jag sådant som för mig är helt otänkbart hemma i Sverige....




Goda pannkakor i Saladan :)



Nu tar vi helg på Sanuk!
Kramar Marie!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är ju alldeles galen😉 åka moppe och dansa på stranden......Gud vad härligt du har det. Kram Maria Rotebäck

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...