tisdag 18 oktober 2011

Hungriga barn!!

Idag har jag "redan" fått min dator att fungera i klassrummet....:) Det var ju bara 9 veckor sedan eleverna började skolan så det var väl snabba ryck av IT-enheten må jag säga. Så nu har jag hela en dator + en lap-top som tillhör projektorn till 22 elever...:) Det är väl bra i dagens It-samhälle eller??? Nu är jag verkligen ironisk men ibland är det bra att berätta verkligheten, så här är det i en svensk skola 2011. Vi har visserligen två datarum med dryga 20 datorer men vi är då dryga 260 elever som får boka upp sig till datorerna.

En annan sak som händer i svensk skola 2011 är att vi har fått en mat-lista av kostenheten där det står exakt hur mycket mat elever i de olika åren och de vuxna får ta. Mina elever i femman får ta 3 köttbullar och 2 dl makaroner, precis lika mycket som en elev i år 1. Vilket klingar orimligt i mina öron, men jag däremot som sitter med mina elever och äter får ta 5 köttbullar haha... just precis så känns det som jag säger till eleverna "haha du får bara 3 köttbullar"...:( Och då förstår ni säkert att jag inte tar 5 köttbullar utan 3 som eleverna. Eleverna på högstadiet, ni vet de där långa gingliga och stora grabbarna, de får ta 5 köttbullar, vem vill säga det till de värsta matvraken? "Stopp du får bara ta 5"

Jag hoppas verkligen att föräldrarna gör uppror mot detta för det känns helt GALET, OSUNT och skrattretande på samma gång. .............. Har verkligen Vimmerby kommun det så dåligt ställt???? Vi som ska bli en av Sveriges bästa skolor 2016 eller när det nu var, har av någon lustig anledning redan glömt det, kanske för att det känns som ett orimligt mål?????? Med hungriga barn klarar vi säkert att höja måluppfyllelsen, för det är det vi strävar och kämpar mot just nu. Alla elever i Vimmerby kommun ska höja måluppfyllelsen....



Kram på er fina bloggläsare!

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Det är helt sjukt, Maja gillar verkligen inte kylmaten heller, dels tycker hon det ser oaptitligt ut ( behöver inte använda hennes ord ) och dels räcker inte maten, flera ggr det hänt sedan det ändrades..., stort minus till kommunen! :)

Kram

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...