tisdag 11 oktober 2011

SPÖKTEMA!!

Ännu en ny vecka har påbörjats... och faktiskt en ganska bra vecka hittills...:) På jobbet är det full fart hela tiden och vi har nu kommit igång med vår andra period, vi jobbar ju i 6 perioder på ett läsår. Förra perioden läste och arbetade vi med ett deckartema och denna period har vi precis startat ett spöktema och idag hade vi en spöktemadag.


Vi har lagt ut elevens valtimmar som temadagar, vilket innebär att eleverna får välja mellan olika ämnen. Denna temadag innehöll matematik där de löste spökuppgifter, gjorde egna spel och spelade bingo eller bild, där de gjorde och målade spökfigurer av trolldeg och jag stod för svenska delen där vi arbetade med spökhistorier på datorn. Men de fick även läsa om Greve Dracula och göra en personbeskrivning på honom, och läsa om varulven och göra en intervju med honom och så läsa om troll och skriva en faktaberättelse i jag-form. En väldigt lyckad temadag måste jag säga. Vi hade det lite läskigt också med spökmusik och spökhistorier och ett och ett annat spöke dök upp....:)En intressant upptäckt har jag gjort idag och det är när eleverna arbetar med datorer så förutsätter vi lärare att det ska vara riktigt duktiga, men när det gäller att skriva i ett vanligt word dokument och infoga och formatera bilder så är eleverna inte speciellt kunniga. De kan spela spel, söka på Internet på t.ex. You tube o.s.v. Så här har vi en viktig roll att fylla, synd bara att tillgången på datorer inte är tillräcklig.


Tack och hej för idag kära bloggvänner!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...