tisdag 31 oktober 2017

Äntligen en familjehelg!

Höstlov i all ära, men än så länge jobbar jag för fullt och jag har varit helt slut om kvällarna, faktiskt mycket tröttare än vad jag är då eleverna är på skolan. Dessa veckor är ändå mycket  välbehövliga, för det är mycket administrativt som jag ligger efter med, mycket ska dokumenteras och bedömas, och så hade jag läslyftet 2 timmar idag på morgonen och så har vi haft förstelärarmöte med rektor och högstadiet, så fullt upp som sagt. Nu jobbar jag imorgon också, då mest med läslyftsuppgifterna, men jag ska också bedöma en del som jag ligger efter med.

I helgen hade vi hela familjen samlad, vilket var väldigt länge sedan, men nu är Johannas turné slut så då kom de hem, så efterlängtat. I fredags hade vi dock bara Elina och barnen här på övernattning, det var så mysigt så och det blev både godis, ostbågar och glass efter maten :) I lördags förmiddag åkte vi ut med barnen till torpet, då Elina jobbade.
Bara mys hela fredagskvällen!
My med henne!
❤️
Väl i torpet var det dags för lite trädgårdsarbete och det blev korvgrillning till lunch! Denna lilla donna var riktigt hjälpsam och ville räfsa löv med moster.

Medan denna kille hjälpte morfar att grilla!
På lördagskvällen var vi alla samlade hos oss på Storgatan. Timo blev gratulerad, i efterskott av moster o Nicke och sedan mat och efterrätt på det. Full rulle var det, men så trevligt. Det kändes verkligen länge sedan som alla var hemma samtidigt....
Den här damen fick också ett par presenter, ett diadem av oss från Prag och en klänning av moster :)
I söndags var det dags att ta upp bryggan, trots att förmiddagen var kall och blåsig samlades vi vid Borstingen för att ta upp den. Det är alltid svårare att dra upp åbäket än att lägga i den. Usch, trots att solen tittade fram var det riktigt kallt och bryggan var blytung, men till slut med många krafter fick vi upp den :)
Sedan blev det korvgrillning i torpet igen, men denna dag kunde vi inte sitta ute, men dock på altanen, så det blev mysigt i alla fall :) Johanna och jag avslutade dagen med att sätta lite lökar. Det ska bli spännande att se vad som kommer upp i landen i vår, men några tulpaner och påskliljor pötade vi ner alla fall. :)

Helgen går fort när man har roligt, men Johanna stannade alla fall kvar ett par dagar och hon njöt och hade det mysigt med Elina och barnen medan jag jobbade. Men nu har jag precis lämnat av henne vid tåget, och det dröjer säkert länge innan vi får en familjehelg igen... Men mammahjärtat mår så gott efter en helg som denna.....

Kram!


Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...