söndag 5 november 2017

Njutfullt höstlov med ALV och Gränsö spa!

Tänk att fyra dagars ledigt kan gå så fort, fast å andra sidan går tiden fort när man har roligt och har det bra...:) Det har varit full rulle från torsdag till alla fall lördag kväll, idag har jag däremot bara tagit det lugnt, men si då kom det där dåliga samvetet istället... Jag har varit ledig i fyra dagar och här hemma ser det ut som sjutton, dammsugaren dammar snart igen och i kylskåpet finns inget annat än mitt eko;( Men jag gör som jag brukar, jag försöker helt enkelt skaka av mig de där dåliga samvetet. Det har med tiden gått mycket bättre, men sedan kommer det över mig ibland. Jag har ju bestämt mig för att njuta av livet och har man då några dagars höstlov ska man ju göra roliga saker. Jag passade alla fall på att gå på ALV både torsdag och fredag på höstmarknaden, första dagen med Mia och andra dagen med en annan liten go vän. Det blev bara han och jag för lillasyster hade feber och fick vara hemma hos sin mamma.
Tog en fika i solen!
U
Vilken härlig dag att bara gå och njuta av parken och denna park är verkligen något som vi Vimmerbybor ska vara stolta över. Jag köpte i våras ett årskort för dryga sjuhundra och jag var säkert inne i parken 8 ggr i somras och sedan även på höstmarken, så det är värt sina pengar flera gånger om. Stämningen var det inget fel på, en riktigt höststämningen med solsken, alla frukter och rotsaker, eldar som brann lite här och var, flera skådespelare var där och hade föreställningar och i år fanns även en skridskobana. Men det var galet mycket folk, i fredags när vi kom var det kö in och det såg ut som det gjorde mitt på högsäsongen i juli, roligt förstås och jag hörde att det var över 7000 besökare i fredags :)
 Skridskobanan!
Dessa vattenstrålar från stenarna är imponerande :)
Så mysigt vi hade det min lille vän och jag. Vi tog även en tur i Saltkråkan som är en av hans favoriter, trots att det var en halvtimme kö... Men sedan var vi tvungna att dra hemåt för Dick väntade på mig, för det var dags för en spaweekend på Gränsö i Västervik:)
Att unna sig en sådan här weekend någon gång om året är ju bara för härligt. Vi var nämligen där förra året också på höstlovet och vi gjorde en repris, förutom att vi hoppade afternoon te i år var det ungefär detsamma. Vi tog istället lite ost och kex på rummet och skålade in oss med lite Prosecco. Sedan gick vi ner till spaavdelningen och njöt i både den isländska källan ute med 37 gradigt vatten och inne i jacuzzin...:) Snacka om avkopplande....
Några timmar flöt lätt på och vi träffade vännerna Bert och Sofie där inne också och när det var dags för 3-rätters åt vi tillsammans med dem, riktigt trevligt :)
 Slottets ryggbiff med rödvinssky, så gott :)
 Mördegstarte till efterrätt!
 Vi avslutade med en drink innan vi lämnade slottet!
En god slottsfrukost blev det innan vi checkade ut i lördags. Efter det begav vi oss till Anette och Tony på 11-kaffe. Där bjöds det på en god äpplekaka med vaniljsås :) Trevligt att träffas och prata lite innan det var dags att vara hem till Vimmerby igen.
 Utsikt från vårt hotellrum och det roligaste av allt, det var exakt samma rum som vi hade förra året :)
 Hej då Gränsö!
Väl hemma hann jag så klart med en sväng till graven, alla helgons dag och hela kyrkogården lyste av alla gravljus, det var så stämningsfullt. Jag besökte både pappas grav och minneslunden och tände ett ljus för min styvpappa Louis.
Ännu var det inte slut på roligheterna, för efter dusch m.m. gick vi till Annika och Samuel. Där bjöds det på 3-rätters igen :) Så himla god mat och dryck vi blev bjudna på och så klart hade vi det riktigt trevligt..
Idag har det som sagt varit lugnt, för hur bra vi har haft det så har det blivit lite sena kvällar så jag känner mig lite seg. En lång sovmorgon blev det och sedan kände vi för lite mys med barnbarnen.
Snacka om att vi har det bra, ibland får jag nypa mig i armen, är det verkligen på riktigt?:) Men jag har väl sagt att jag är tacksam för livet. Det gäller att ta vara på tiden, njuta av den så man inte går och ångrar sig för något som man inte gjort, man vet aldrig hur länge det varar.

Kram och ta hand om er fina bloggvänner!
Kram Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...