onsdag 21 januari 2015

Livet på Sanuk!

Dags att uppdatera lite om vad som händer här på Lanta...:) Ingen dag är sig lik här och man vet inte riktigt vad som väntar bakom dörren. Varje dag är en utmaning, ibland får man trolla med knäna, t.e.x för att få fram material som elever behöver eller laga något provisoriskt eller fixa fram något för att få något att fungera. Det är svårt att förklara för oss som jobbar hemma i Sverige där allt funkar eller man ropar på vaktmästaren när man behöver hjälp. Riktigt så funkar det inte här. Rätt ofta är det något som inte funkar, skrivare, internet, lampor, aircondition o.s.v. Häromdagen var jag och kollade säkringarna för min lampor funkade inte och vet ni jag fixade det. Jag lovar att jag inte hade gått och kollat säkringarna hemma.

Som lärare har man ju alltid höga krav på sig, men här är det från så många håll, först och främst från sanuk som ska hålla hög kvalité´och där vi alltid får höra att vi är handplockade och har hög kompetens, sedan från föräldrar som betalar hög avgift och sedan från hemlärare, och en del tror att vi kan göra underverk på några veckor...:) Så det är inte för inte som man har lite höga krav på sig och när man går hem från jobbet är man helt slut.Alla elever arbetar med olika saker och får ju ingen direkt undervisning som hemma så de behöver rätt mycket hjälp. Samtidigt som vi måste ha koll på deras planering, samtidgt som jag ska jaga material. En utmaning varje dag som sagt, men det lustiga är att man är så lugn, ingen idé att stressa upp sig, förhoppningsvis går kopiatorn imorgon :) Då är det ju så klart skönt att slippa en massa vardagsgöra. Jag går hem på stranden och sliter av mig till bikini, går upp på mitt rum och sätter på kaffe, tar med mig bok och går och sätter mig på stranden tills solen går ned. Då går jag in och duschar och sedan träffas vi för att äta ute någonstans Kan väl erkänna att livet är rätt härligt....:)
Käkar ute med kollegor och lyssnar på thaibandet "Pad
 thai"

På idrotten denna vecka var vi i poolen och tränade vattenvana och olika simtekniker. Jag har det lyxigt denna termin som har en jätteduktig idrottslärare på idrottslektionerna, Vi gjorde massor roliga övningar i poolen utifrån Läroplanens centrala innehåll.


På Sanuk har vi ju varje morgon samling med alla elever på skolan i vår sala. På måndagar är det jag och min kollega Lola som håller i det och vi har haft massage några gånger och i måndags körde vi levande memory i olika grupper. Någon yngre klass med någon äldre blandades, allt för gemenskapen som vi strävar efter på Sanuk.... Sanuk betyder har roligt eller glädje på thai och det har vi verkligen :)
Min klass med en 1-2:a kör levande memory :)

 Dagens solnedgång, slutar aldrig att förundras av dessa magiska solnedgångar. Jag blir aldrig trött på dem. Koh Lanta är en fantastisk ö, lugn och harmonisk, man har liksom blivit förälskad i denna härlighet... Jag tror fortfarande att jag drömmer ibland, så jag får nypa mig i armen...
Hoppas att ni alla har det bra hemma i Svedala. Jag har läst och sett att ni har snö och att det är kallt och jag saknar det inte alls..:) Däremot saknar jag min fina familj mer än någonsin. Men jag lever här och nu och njuter av tiden, för den bara rusar fram. Jag har underbara kollegor/vänner som alltid finns där om man behöver... 

Ha det så gott alla ni som följer med mig på mitt äventyr. Skriv gärna en kommentar, jag blir så glad att höra ifrån er :)
Kram Marie!

3 kommentarer:

Maria Lind sa...

.. Och jag blir lika glad att läsa allt roligt, utmanande och spännande som du gör! :)
Ta hand om dig och njut av solen åt mig med! Kram Maria L

Maria Lind sa...

.. Och jag blir lika glad att läsa allt roligt, utmanande och spännande som du gör! :)
Ta hand om dig och njut av solen åt mig med! Kram Maria L

PS sa...

Underbara bilder , ser att ni har det bra där nere , tiden rusa iväg när man ha det trevligt 😃 . Kram

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...