söndag 2 augusti 2015

Söderhult!

Detta har varit en sommar med många trevliga små utflykter runt om i de småländska skogarna och i fredags var det dags att besöka Söderhult. En idyll som ligger strax utanför Vimmerby och ett ställe jag aldrig besök förut, men bara hört talas om. Vi tänkte åka dit och äta med familjen och tyckte det var trevligt att de även hade olika djur som Highlander kor, alpackor, en stor Sankt Bernard hund, grisar och katter :) Tre mycket nyfikna alpackor med långa halsar och stora ögon iakttog oss när vi kom :). Så besöket var uppskattat främst av Timo som ville hälsa på alla djuren "hälsa packorna, hälsa grisarna" o.s.v.
Söderhult är ett vandrarhem eller mer en lite stugby där stugorna har fått namn efter Astrids figurer som Ronja, Madicken m.m. Jag gillade verkligen de söta stugorna och den härliga omgivningen och blandningen av Småland och Österrike.Innan vi åkte därifrån fick vi med oss en hink med matrester att gå och ge grisarna, som så klart Timo tyckte var ett intressant besök:)
  Restaurangen är österrikisk med schnitzel och bayerskt öl som specialitet. Ägarinnan har vuxit upp i Småland och hennes man som är kocken är frän Österrike Det var enorma portioner och maten var väldigt god, kanske lite dyrt, men mycket trevlig personal, där ägarinnan Caroline och hennes dotter bär vackra klänningar och det är en helt fantastisk idyll, genuint småländskt!
Kram Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...