onsdag 2 januari 2013

NYTT ÅR!

Välkommen 2013 :) 
Jag hoppas verkligen att detta år kommer med lite mer glädje. Förra året var ett ganska tufft och jobbigt år. Jag förlorade både mormor och morfar med 7 veckors mellanrum. De var visserligen gamla, men sorgen och tomheten efter dem är stor:( Ja våren var jobbig på flera vis, det har t.ex. varit mycket förändringar på jobbet på både gott och ont,  till viss del har det känts ganska rörigt, många saker som inte riktigt fallit på plats, men det måste väl ta sin tid med allt det nya, och samtidigt för det med sig nytänkande som kan bli positivt. Det har också varit rätt påfrestande med allt runt betygssättningen, vilket jag också förstod innan. Så innan läsåret började kände jag att jag behövde en förändring, så jag sökte några andra tjänster, och faktiskt var jag på en anställningsintervju till en rektorstjänst, vilket var väldigt roligt och lärorikt, men så här i efterhand är jag nog rätt tacksam att det inte blev något. Jag trivs väldigt bra som lärare och ska nog jobba som det ett tag till, men så småningom vet jag nog var åt jag vill :)

Det var också en tuff vår innan det blev klart med mammas köp av stugan och marken till, men det har också ordnat sig nu:) Året slutade också i en riktig tråkighet med att Elina fick ta bort sin häst Cherie, vilket kom väldigt plötsligt :(. Detta förde genast med sig problem genom att Blue blev själv, men Elinas fina grannar och hyresvärdar fixade genast en lånehäst som sällskap till henne. Så det ordnade sig till slut, men givetvis är sorgen stor efter fina Cherie. 

Men jag känner på mig att detta år blir bättre:) Vi hade en fantastisk nyårsafton här på storgatan, med fina vänner, trevlig stämning och god mat och dryck. Ja, maten var riktigt god och det var jag som lagade den hihi... Kanske lite skryt, men efter min stora vånda och ångest som jag hade innan så känns det faktiskt riktigt bra. Jag hade nämligen planerat helstekt oxfilé inlindad i parmaskinka, vilket jag aldrig gjort innan och jag drömde t.o.m. mardrömmar om att det blev misslyckat:) Men som sagt det blev mycket uppskattat och jag själv kunde njuta av det:) Till förrätt hade jag gjort en ganska stark räkcappuccino och till efterrätt en krispig marängtårta med citronkräm.











Ett stort tack till Er alla trogna bloggvänner för att ni inte gett upp min lilla berg- o dalbana!! 
Hoppas ni alla får ett riktigt bra 2013!
Kramar Marie!


1 kommentar:

Anonym sa...

Du ska vara väldigt stolt Marie menyn var fantastisk god :) och roligt hade vi tack kram på dej Mia

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...