lördag 21 april 2012

Utomhuspedagogik i dagarna två!

Hoppas kan man ju alltid göra,.... men vad hjälpte det. Jag vaknade på fredagsmorgonen av att det skavalade utanför. Vad gör man då när man ska ha utomhuspedagogik i Hörestadhult? Jo man klär på sig! Det finns som sagt inget dåligt väder utan bara dåliga kläder...:) Sagt och gjort till Hörestadhult begav vi oss och regnet övergick snart till snö... Jippie, det är den 20 april..., men med facit i hand blev det då inte lika blött som om det hade hällregnat.

Men vi hade i alla fall en toppendag...:) Vi var ett härligt gäng som trots vädret var på toppenhumör och när inte solen ville visa sig så var det vi som fick agera solstrålar, och det var inga problem...☺☺☺ Kristina som vår kursledare hette höll igång oss med roliga lekar och aktiviteter. Vad sägs om tovning med naturmaterial, göra kastklyka eller grilla kolkritor, lära känna ett träd där vi bl.a. fick lyssna på träden, leka stafettorm, leka skicka jorden runt, gå rullande naturstig och så försökte vi oss på en besvärjelse mot vädret...:) men viktigast var väl matlagningen som dagen till ära blev grönsakswok med färs och nudlar till, så himla gott!!!!

Hörestadhult!!
Kolkritor!
 Vår kursledare Kristina visar hur man gör en kastklyka!
 Tovning!
 Många kockar!



Maria fixar stormköken!
Anna-Lena o Tammi!




 Härligt med vindskydd:)
Kristina lyssnar på björken...
Kajsa lyssnar också fast med stetoskop..:)
Bullerbyn!

 Kajsa hoppar hage!
 Alfapet!

 Emiltema!

 Ärtspottartävling!
Konstutställning av våra egentillverkade ramar med fina vyer som vi ritat av...






Japp, trots det lite tråkiga vädret kunde vi genomföra två helt fantastiska utomhuspedagogikdagar...:) Och vi har fått med oss en hel massatips och idéer...:) Nu har vi två dagar kvar på kursen som ska genomföras i slutet av maj och vi får återigen hoppas på bra väder, för det gick ju bra att hoppas denna gång, eller inte hihi.... Nästa gång blir det även övernattning i vindskydd, jippi!!!

Önskar er fina bloggläsare en riktigt trevlig helg!
Kram från Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...