måndag 20 mars 2017

Näst sista veckan!

Som vanligt springer veckorna iväg och jag hinner inte blogga så mycket som jag vill. Förra inlägget var ju om paradiset, men som sagt att vara här på Lanta är ett enda stort äventyr och det händer massor hela tiden. Näst sista veckan är gången och det var sista veckan för Anette o Tony och givetvis ville jag umgås och hitta på roligheter med dem, trots att jag jobbar på dagarna. Här tar vi vara på varenda minut och bara njuter av livet!

Så i måndags var jag ju tvungen att ta med dem till Lazy Days för gomiddag, det ligger på Relax bay och man får passa på för de som har restaurangen ska flytta till Spanien så den slår igen om ett par veckor. Så god mat och dryck och denna kväll provade jag fisken  :)
I tisdag var jag för andra gången i templet på vårt thaitema och då fick jag vara med om en häftig grej då munken hade lite extra sightseeing med oss :) Jag får mitt andra armband som ska bringa lycka. Munken har att göra så han inte rör vid mig :)
 Välsignelse med skvättande av heligt vatten!
 3 slag på stora trumman skrämmer iväg onda andar och bringar lycka!
 Olika buddhor beroende på vilken veckodag man är född!
 Efter välsignelsen i templet fick vi sightseeing av munken bakom templet! :) Har aldrig varit med om detta...:)
 Han skulle ner i dammen av någon anledning, verkade som han ville plocka en näckros :)

Och helt plötsligt dök en apa upp och snodde lite festis och satte sig för att dricka upp!
På kvällen blev det friskis och efter det var vi på Peth för sista gången tillsammans. Det kändes lite som en avslutningskväll för mig, Anna, Gunilla och Christine, vi kom tillsammans den 3 jan och vi har haft det så roligt och gjort så mycket tillsammans. Men nu slutar Anna och Christine denna vecka och sedan Gunilla o jag..
Nu hoppar vi av :)

 I onsdags gjorde jag, Anette och några kollegor något väldigt annorlunda här i Thailand, vi gjorde nämligen choklad hos Johan Engvall som annars har Enskede choklad. Vi fick temperera chokladen först sedan gjorde vi fyra olika fyllningar b.l.a. hallon/lakrits och så en med nötter, en med kaffe och så chili/ingefära :)
Så himla roligt det var och för att inte tala om gott och så klart blev det en låda praliner med hem. 

Torsdag och jag bestämde att jag skulle sluta tidigt, jag kommer ju tidigt varje morgon så jag borde kunna gå hem lite tidigare någon dag men inte alltid så lätt. Men sagt och gjort i torsdags åkte Dick och jag och hade en mysig eftermiddag på Rock beach, där jag aldrig varit förut, roligt att fortfarande hitta nya pärlor :)

 
 Till solnedgången dök Anette o Tony upp!
Vi avslutade torsdagen med mat och shopping i Saladan.

Fredagen som är min favoritdag då vi slutar tidigt, gav vi oss ner till Klong Nin stranden på Ottos bar där Anette o Tony väntade. En härlig eftermiddag med sol och bad och lite pedikyr innan vi avslutade på Coconut grove för en drink på hemvägen.
 Coconut grove!
 Lite tapas med oliver, ost o kex, guuud så gott!
Fredagen avslutade vi med en fördrink på Long beach hos Anette o Tony, det var ju trots allt deras sista kväll :) Sedan blev det mat på Thaim Out medan det åskade och blixtrade en anings mycket :(. Vi hann sedan lagom hem innan himlen öppnade sig..... Helt galet väder, alltså fortfarande kan störtskurar komma, som thailändarna säger, det har aldrig varit sådant här ostabilt väder förut.
Det blev avsked som sagt till vännerna, så himla trevligt att ha haft dem på besök :)


Pop kan mail

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...