onsdag 25 maj 2011

Företagsbesök!

I den nya läroplanen Lgr 11 finns en helt ny del som handlar om entreprenöriellt lärande, vilket låter väldigt fint så säg. MEN på vår skola är detta inget nytt under solen för vi har haft företagskontakter med alla klasser från år 1-6 i säkert 3 år. Det innebär att alla klasser har ett företag i Vimmerby som de följer varje år, vi gör besök och en kontaktperson kommer till oss, och då kopplar något arbetsområde till besöket.

Igår var min fyra på Holmgrens bilar som är vår företagskontakt och vi kopplade besöket till geometri som vi just nu räknar i skolan. Vi letade geometriska figurer och vinklar och mätte omkretsar. Magnus som vår kontakt heter berättade också om all matte man behöver när man arbetar i en bilaffär och hur viktig matematiken är. Han pratade också om hur viktigt det är att ha en känsla, kunna uppskatta saker och ting som vi brukar kalla det...:) Dessa besök är mycket givande och vi är verkligen inne på linjen vad gäller entreprenöriellt lärande...:) Detta nya begrepp innefattar också att eleverna ska bli mer innovativa och kreativa och det kan jag försäkra att våra elever var när de sprang omkring bland bilarna i bilhallen och räknade matte, oj vad ideérna flödade...:)



Kramar till er från Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...