torsdag 1 juli 2010

Kreta nästa!

Idag mina vänner så smäller det, det är dags att resa från Sverigevärmen till Greklandsvärmen, åh vad skönt det ska bli. Lustigt att man längtar så trots att vi har det jättefint här nu. Jag älskar verkligen Sverige och speciellt Småland på sommaren, men ändå är det ett skönt miljöombyte att komma långt härifrån. Kanske jag inte valt somrarna om jag inte hade detta långa härliga sommarlov. Men, men i eftermiddag drar vi till Kalmar och 16.40 går planet till Kreta...:)

Innan jag flyr måste jag skriva några rader om ett mycket sorgligt beslut som tagits, nämligen att lägga ner Hultsfreds festivalen. Efter 25 år går den i graven, har väl känns så där de senste åren, men ändå..:( Jag kommer ihåg sommaren -87 när jag hade Johanna i magen så spelade Dick med Extremes på då den stora scenen, oj det var stort. Sedan var vi där många år i rad, barnen var med när de växte upp och det är en stor sorg för dem. De senaste åren har jag inte varit där, då var det ungdomarnas tur, men det är riktigt riktigt tråkigt.


Och vad hände med mina morföräldrar då? Efter en tids sjukhusvistelse för morfar har han äntligen fått en rum på Eken, och han trivs så bra. Men stackars mormor då?? Jo henne har de valsat omkring med så det är inte klokt. På dagarna på PerJohans gården och vak på Frödala på natten, och när det har funnits plats har hon fått komma till ett växelvårdsrum på Eken och nu efter midsommar Per Johans gården igen och hon fick även stanna på Grangården på ett rum på natten. När hon skulle åka ifrån Eken i måndags grät hon för hon ville stanna kvar där, även en annan tant bredvid henne började gråta och personalen var maktlösa och tyckte att det inte var klokt. MEN nu har min söta lilla mormor fått ett rum på Eken, där hon var över midsommar, kunde hon kanske inte fått vara kvar??? Men i alla fall idag ska hon flytta in och då har jag mormor och morfar på samma ställe, dock inte samma avdelning men morfar behöver nog lite vila från henne så detta blir jättebra. Och Elina har gammelmormor och gammelmorfar på sin arbetsplats, på sommaren dock inte på samma avdelning. Så nu är det som i sagan, slutet gott, allting gott!!!
Mamma, mormor och morfar på Frödala förra sommaren...

Jag med mormor och morfar!!!

Hej då på ett tag kära bloggläsare. Vi får se om jag får tillfälle med något bloggande annars blir det 2 veckors semester från bloggen. Hur ska jag klara det???
He en riktigt riktigt skön sommar kära bloggläsare!
Kramar Marie!

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Eken är bra :)
Hoppas ni får en jätteskön semester nu!!
KRAM

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...