torsdag 7 september 2017

Fullt upp och Hjärnan på helvarv!

Nu har jag gått från att ha sommarlov och ta dagen som den kommer och verkligen gå på lågvarv till att köra järnet och hjärnan går på helvarv.... Jag tränar, rider, jobbar både med min klass och undervisning, mitt försteläraruppdrag och handledaruppdrag och så är jag mamma, mormor och sambo med allt vad det innebär och så har vi vänner som vi umgås med...:) Livet är roligt, energifullt och givande så jag njuter till fullo, men.... jag kanske måste erkänna att nu under två veckor har det varit lite föööör mycket.

Om vi börjar med förra veckan så var det förutom jobb, träning i måndags, föreläsning av Caroline Engvall i Linköping i tisdags, i onsdags promenad med Dick, i torsdags ridning, i fredags var vi på AW på Prime med Ann o Willy och så följde vi med dem hem en sväng, i lördags bakade jag till mitt kalas, vi hade barnen här och sedan åkte vi på altanfest i Hultsfred, i söndags var det kalas. Denna vecka så åkte jag i måndags morse till Växjö på handledarutbildning, var kvar där till tisdagen, kom hem 19.00 då hade jag en massa jobb bl.a. förberedde jag till föräldramöte, i onsdags jobbade jag med läslyftet och på eftermiddagen träffade jag mig läslyftsgrupp och vi slutade 17.00 då gick jag och köpte lite mat och sedan hade vi föräldramöte som blev lite stressigt då en kollega blev sjuk så vi fick styra om lite i programmet, jag var hemma 21.00 och ska erkänna att jag var rätt trött och helt slut i huvudet, så jag satte mig och såg både Idol och Farang för att skingra tankarna. Sedan slängde mig i sängen Idag var det ridning igen. Alltså detta låter ju inte klokt, och jag bara vill ha helg nu. Faktiskt så har jag känt av lite yrselkänningar så nu måste jag ta mig i kragen och hoppas på en mycket lugnare vecka...
Fy vilket klagande det blev i detta inlägg, men då ska jag också tala om att allt samtidigt har varit bra. Jag var på en fantastisk föreläsning med Caroline Engvall, hon är helt otrolig med sitt kämpande för att uppmärksamma ungdomars utsatthet på nätet. Hon pratar om konsekvenserna av att sprida nakenbilder, barn som säljer sex, unga sm självskadar sexuellt och hur vi kam hjälpa. Jag och Anna åkte till Linköping när hon ändå skulle vara så nära och där träffade vi ytterligare Sanukkollegan Marie :) Jag tar med mig mycket av Carolines kloka ord till mitt arbete,jag har ju lyssnat på henne flera gånger på Koh Lanta och läst hennes böcker. Jag har redan förmedlat vidare till kollegor, eleverna och på föräldramöte. Vi måste prata med våra barn och unga om hur fantastiskt nätet är, men också alla faror. Någon som blir sexuellt trakasserad på nätet berättar sällan vad den varit med om, mycket på grund av den skam den bär på. Det räcker att skicka iväg en enda bild, sedan kan karusellen vara igång. Då är det bara att fråga efter fler och om man inte vill börjar hoten; "skickar du inte fler skickar jag den jag har till dina lärare, kompisar, föräldrar o.s.v.
Hur upptäcker vi om ett barn blir utnyttjad på nätet och mår dåligt?
Hur kan vi hjälpa?

I måndags började jag ju med cirkelfys, vilket var så himla roligt och gav dessutom en otrolig träningsvärk :) Och för att inte tala om ridningen, vad jag har saknat den, jag satt med ett leende hela vägen hem och så spädde den på träningsvärken kan jag lova :)
Denna söta Eddi är en ny häst som var riktigt trevlig!
Ikväll red jag igen och då var även Elina med och ordningen är återställd, detta är vår kväll, mor & dotter :) Jag red dessutom den häst eller ponny som var den första häst som jag red på när jag började i Tuna. Hon heter Santra Mia och jag red henne väldigt mycket de första åren, men nu var det väldigt länge sedan, så det var ett trevligt återseende.
 Mia!
Och i helgen var det både trevlig och roligt, en mycket trevlig fest i Hultsfred med trevliga vänner, en massa prat och skratt och god mat och så hade jag ju kalas i söndags och det var så klart jättetrevligt och mysigt. Kursen i Växjö var också mycket bra och givande med många bra föreläsningar, övningar i basgrupper och så är vi ett härligt gäng handledare från Vimmerby som har så roligt. Vi hann med en shoppingsväng på måndagskvällen då köpcentret Samarkand vid Sandic hade öppet till 20.00 och därefter tog vi ett glas vin på hotellet :)

Vimmerbygänget laddade för 2 utbildningsdagar!
 Efter första kursdagen blev vi bjudna på en god middag :)
 En buffé med allt möjligt gott..:)
 Sedan shopping :)
 Och några av oss tog en sängfösare på hotellet bar innan sängen :)
Ja nu sitter jag här i soffan och skriver av mig, vilket är lite terapi för mig... Ja, det blev ett rätt långt och lite lustigt inlägg :) Jag inser dock att det varit lite väl stressigt, men samtidigt väldigt trevligt och givande. Nu när helgen kommer har jag inget speciellt planerat. Johanna och Nicke kom ner till torpet ikväll så det blir nog ett torpbesök och familjemys någon dag....:) Jag ska helt enkelt ta det LUGNT!!!!!

Kram och ta hand om dig!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...