måndag 25 september 2017

Inte jaga måsten!

Helgen är över och en ny vecka ligger framför mig... En vecka som jag vet kommer att bli intensiv eller förresten flera veckor framåt, för nu börjar vi nämligen våra utvecklingssamtal, vilket är både givande, spännande men också rätt jobbigt. För det första har vi ju haft det struligt med vårt webbaserade program där alla uppgifter ligger och nu under studiedagarna kom vi åt år 5. Detta gjorde att vi kunde se allt och i sin tur gjorde att vi fick tänka om, vilket gav lite merjobb så klart. Men jag är givetvis jätteglad att vi kan använda programmet nu :) Så klart blir man rätt trött dessa veckor för varje hål jag har har jag lagt in samtal, så all övrig planeringstid brinner inne, samt hela tisdagseftermiddagarna efter skoltid, för då är alla möten och konferenser inställda....

Jag har dock haft en riktigt skön helg och jag är väldigt glad över att jag verkligen kan koppla av i helgerna och i stort sett släppa jobbet. Något jag släppt mera på, är alla måsten här hemma. Jag kan njuta av ledigheten, antingen bara slappa eller träffa folk, eller göra något helt annat. Bara att göra det jag vill eller känner för, ta vara på tiden, uppleva och ja ni vet! :) Det behöver verkligen inte vara något storslaget, utan kanske bara gå ut i skogen och njuta av lugnet, ligga på bryggan och läsa en bok eller vara med barnbarnen, kanske åka med dem till ALV o.s.v.

Att gå så här och strosa är ju inte dumt det heller :)
Ingen bokläsning, men mysigt på hösten ändå
 I lördags efter en heldag på Ikea blev det en lugn och skön hemmasittarkväll med räkor, oliver, ost o kex och lite Cava, något vi firar undrar ni kanske. Men nej, det går bra att njuta av det ändå, man kan egentligen hitta på något att fira hela tiden bara för att....:)

Jag är mest glad över är att jag inte jagar alla måsten, för de hinns med ändå eller så har jag prioriterat bort dem. Förr var det väldigt viktigt för mig att allt skulle vara perfekt, städa ordentligt inför varje helg, putsa fönster inför alla speciella tillfällen, bullar skulle alltid finnas i frysen m.m.m.m. Eftersom detta inte längre är lika viktigt gör det att jag mår mycket bättre och framför allt så njuter jag mer av min ledighet. Däremot kan jag väl inte riktigt släppa mitt jobb i alla situationer, men det har också blivit mycket bättre. Så även om jag rent praktiskt inte gör något fredag och lördag så finns det med i tankarna och när söndagen kommer får jag anstränga mig för att det inte får bli en för lång stund med arbete.

Ha en riktigt härlig vecka alla fina bloggvänner!

Kram på er!
/Marie



Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...