onsdag 26 juli 2017

Öland!

Nu är vi hemkomna från en liten Ölandssemestertripp, en himla trevlig sådan för övrigt :) Wild Rover brukar ju ha någon spelning på Öland varje år, men detta år blev det två, med Wild Sator dessutom. Det var i lördags och i måndags, därför blev ju vi kvar i flera dagar. Vi åkte i fredags eftermiddag och när vi kom fram till Lena och Peter (som alltid mottager oss alla med bästa gästvänligheten vid dessa årliga spelningar). Partytältet åkte upp och det blev grillad torskrygg, så himla gott och trevligt....
Underbar solnedgång på Alvaret :)
Dagarna fortlöpte med ett roligt och fullspäckad schema. Vi var och åkte runt lite längs den östra kusten på södra Öland på lördagen. Vi stannade vid kalkbrottet där vattnet är klarblått men fortsatte vidare för det blåste lite mycket och stannade istället vid ett annat mysigt ställe där vi solade och vissa badade :)
Så här kan det se ut under morgonpromenaderna då Peter och Lena bor 800 m från havet :)


Och sen frukost på det!
I lördags kväll var första spelningen och den var i Smedby Prästgård, en mysig utblåst lada där de hade en scen och en bar i andra änden. Ladan rymde ca 150 personer, och det var väl ca 100 där. När jag kom dit upptäckte jag några personer som satt och gömde sig i en bil och såg snart att det var våra vänner Anna-Karin, Larsa och deras Lova från Munkfors i Värmland som kommit för att överraska och detta gör det nu för andra gången, dessa fina vänner som vi lärde känna i Thailand förra året, men även träffade i år. Ja, nog för att vi hade pratat om att de skulle komma till oss denna sommar, men så bara dyker de upp :)
Även vännen Anna Skedebäck som jag inte träffat på flera år kom och överraskade, så himla roligt :)
 Först ut var Sator trio, efter det Wild Rover och sist men inte minst Wild/Sator :)
 Lova får äntligen se Dick spela, hon har läst sig flera Wild Rover låtar :) och när de åkte fick hon trumpinnar av honom :)
 Laddad publik med mina vänner :)
 Heiki på Dicks trummor :)
Heiki galen som vanligt och springer ut i publiken :)

Jag vilken kväll det blev, både en superbra spelning och så träff med våra värmlänningar och Anna så klart det var så länge sedan vi sågs. Kvällen avslutades med nattamat i partytältet. Söndagen var en spelfridag, men vi hade fullt upp ändå, först var vi längst ner på södra Öland i Ottenby fågelstation och där var vi på en guidad tur med bl.a ringmärkning.
 Gåsapåg från Skåne!
 Vidare åkte vi till Gårdby för lunch och efter det åkte vi till Chrille där vi fick en guidning av Segerstad fyr och efterföljande whiskeyprovning :)

Segerstad fyr!


Denna aktivitetsfyllda söndag avslutades med en stor grillfest med grillat vildsvin hos Lena o Peter då både bandet med respektive och öländska vänner anslöt.

Och så var det då måndag och sista dagen och då var det lite mulet och det regnade lite så Annelie och jag åkte en liten utflykt till Kalmar medan grabbarna roddade inför spelningen... Kvällens spelning var strax utanför Färjestaden i Runsbäck. Innan var vi och åt i hamnen i Färjestaden.
 Återigen en spelning i en lada, Lada 1888 heter den och redan när vi kom var ladan fullsatt av förväntansfulla Ölandsbor och även andra så klart :) Det var t.o.m. kö  på platser.
 Först ut körde Kent solo eftersom de andra grabbarna fick förhinder, sedan körde de alla tillsammans och det var ett drag av dess like när det på slutet körde varannan Wild Rover och varannan Satorlåt.

Så var det en sista natt med gänget och lite nattamat i partytältet innan läggdags. Dagen efter packade vi ihop och åkte hem direkt efter frukost. Tänk vilken extrasemester vi fick, så himla härliga dagar där även vädret var med oss. Peter och Lena är som sagt ett helt otroligt värdpar och jag har nog aldrig varit med om sådan gästvänlighet.
Hej då Öland och Alvaret!



Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...