fredag 11 november 2016

Serotonin gör oss pigga!

Mörka, gråa och kalla november faller verkligen inte mig i smaken, det kanske ni har hört förr. Tiden då vi ställer tillbaka våra klockor till vintertid är skulle vilja gå i ide... För det första är jag ju så himla frusen och bara tanken när man slår upp ögonen på morgonen på att jag ska gå ut och måste ta på mig både termobrallor, vinterjacka, mössa och vantar gör att jag bara vill dra täcket över huvudet och somna om. Men det är inte bara kylan som jag inte gillar utan mest mörkret faktiskt. Jag är så himla trött hela tiden, vilket jag aldrig är någon annan tid på året. Varje dag efter jobbet då vi ätit lägger jag mig en stund i soffan och det slår sällan fel att jag slumrar till, vilket som sagt sällan händer annars. Jag tror också hela tiden på att jag håller på att bli sjuk :)
Men jag tror inte att jag är ensam om detta, i alla fall inte för oss som bor här uppe i Norden där vi har väldigt mycket mörker. Vi behöver mycket mer ljus, vilket sätter igång produktionen av ämnet serotonin som just gör oss pigga och glada. Och jag känner att jag saknar väldigt mycket serotonin just nu... Jag vet ju hur jag mår av kontrasten till detta, när jag får just, sol och värme, för det är precis så det är på Lanta och jag längtar och väntar så. Jag känner stor skillnad, för jag får så mycket energi och behöver så lite sömn där :) Så egentligen ska jag ju inte klaga, för jag ska ju snart åka till ljuset och värmen, så nej jag vill bara tala om att vi nordbor skulle behöva mer sol och ljus, så det så :) Och en sak till, vi har detta mörker och kyla i nästan 7 månader, vilket inte är okej!!!!




Varma kramar till er alla fina bloggläsare!
/Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...