måndag 7 december 2015

Kladdkaka på jobbet!

Förra veckan var det jag som hade fikat på jobbet tillsammans med Rose och då passade jag på att göra mig till och baka, mest som tack för uppvaktningen av min högtidsdag... Jag bakade en saftig och god saffranskaka och en väldigt god kladdkaka bakad på 70 % choklad och som både är glutenfri och LCHF...:) Det blev väldigt uppskattat och flera ville ha recepten så jag tänkte jag kunde dela med på här också :) Kalaset serverades med grädde och frukter och bär :)

Kladdkaka
·         4 ägg
·         1 dl sötning (sötströ/sukrin eller liknande) eller vanligt socker
·         1 krm vaniljpulver
·         150 gram smör
·         200 gram choklad minst 70 %
·         1,5 dl mandelmjöl
·         1 tsk bakpulver
Gör din kladdkaka så här:
1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Vispa ägg och sötning pösigt.
3.    Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
4.    Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
5.    Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.
6.    Häll smeten i en smord springform. (Jag brukar alltid klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen.)
7.    Grädda mitt i ugnen i 7 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara sju minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag.

Låt gärna kakan stå några över natten, eller om du inte hinner vänta så låt den få några timmar i kylen innan servering. Då hinner den ”stanna” och blir otroligt krämig.

Lycka till med en fantastiskt god chokladkaka!

Kram och trevlig vecka på er!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...