Kladdkaka
·
4 ägg
·
1 dl sötning (sötströ/sukrin eller liknande) eller vanligt socker
·
1 krm vaniljpulver
·
150 gram smör
·
200 gram choklad minst 70 %
·
1,5 dl mandelmjöl
·
1 tsk bakpulver
Gör din kladdkaka så här:
1. Sätt ugnen på 175
grader.
2. Vispa ägg och sötning
pösigt.
3. Smält smöret och
chokladen i ett vattenbad.
4. Vänd ner
chokladblandningen i äggsmeten.
5. Blanda mandelmjöl,
bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn
konsistens.
6. Häll smeten i en smord
springform. (Jag brukar alltid klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på
formen. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen.)
7. Grädda mitt i ugnen i
7 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut,
det är i sin ordning efter bara sju minuter, då blir den som godast tycker i
alla fall jag.
Låt gärna kakan stå några
över natten, eller om du inte hinner vänta så låt den få några timmar i kylen
innan servering. Då hinner den ”stanna” och blir otroligt krämig.
Lycka till med en fantastiskt god chokladkaka!
Kram och trevlig vecka på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar