torsdag 24 oktober 2013

Förvirrande omdömestider!

Sitter och skriver skriftliga omdömen för fulla muggar, alltid lika stressande. Har jag bedömt rätt? Har jag formulerat mig bra? Blir det för mycket text? Förstår både eleven och föräldrarna? Har jag underlag för bedömningen? Och framförallt, Kommer jag hinna skriva klart alla? Veckan efter lovet måste omdömet i infomentor publiceras på familjewebben för att veckan efter det börjar utvecklingssamtalen. Men mitt i skrivandets stund hör jag att riksdagen har fattat beslutet att skriftliga omdömen och IUP bara behöver skrivas en gång om året i år 1-,5 och inte alls i år 6-9, eftersom de får betyg. Jaha onödigt jobb då eller???? Vi ska ju även få en dag på lovet att skriva, så det är väl bara att fullfölja :) Lite förvirrande faktiskt! Meningen är att just dokumentationen för lärarna ska minska och istället läggas på undervisningen, dock klokt beslut :)

Imorgon är det fredag och då får jag vara mormor igen. Jag bara väntar och längtar till att få gosa igen och snosa in lite bebisdoft :) Förhoppningsvis är det en liten Timo som väntar på mormor när jag kommer hem från jobbet imorgon :)

Senare på eftermiddagen åker Dick och jag till Peter o Lena på Öland och på lördag åker vi till alla Kalmar för då är det Neil Youngkväll på Stensökrogen och Dick och Peter ska vara med och spela :) Det ska bli riktigt trevligt. Jag ska också hinna med att få en behandling av lena som är osteopat. Jag blir snart galen på mina nattkramper, i natt var jag uppe och vandrade 5 gånger :( Hoppas hon kan få loss på någon nerv som ligger i kläm efter mitt diskbrock för 3 år sedan. Jag är faktiskt riktigt bra i ryggen, visst känner jag av det ibland, men det var mycket värre innan sjukgymnastiken, nu är det bara de förbaskade kramperna som spökar :(

Önskar er fina bloggläsare ett riktigt skönt veckoslut!
Kram Marie!

2 kommentarer:

Mimmi sa...

Lyllo dig som får gosa bebis :-) Hälsa så gott! Tummen upp för de högre makterna som äntligen fattar att dokumentationen tar vår tid! Trevlig helg kära du :)

Marie sa...

Ja, jag har det bra jag :) Håller med om att de äntligen fattar, nu är det bara pedagogsk utredning och lite annat som ska bort :) Ha det nu så skönt på lovet!!

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...