onsdag 26 september 2012

Vilket HÅN!

Det är inte sant, hade faktiskt hoppats på en strejk, men den blev avblåst och medlarna antog arbetsgivarnas bud. Helt sanslöst, ett stort HÅN mot hela lärarkåren, är vi inte värda mer???????????????

Lärarförbundet krävde att lärarna skulle få mer än andra – och det har vi också fått: 4,2 procent i år– jämfört med 2,6 procent för alla andra på arbetsmarknaden. Ett avtal som är ett första steg på vägen för att göra läraryrket mer attraktivt. Avtalet är fyraårigt och innehåller en löneökning på minst 4,2 procent det första året.

- Läraravtalet ger lärarna mer än andra och det är ett första steg mot att höja läraryrkets attraktivitet. Men det är långt ifrån de nivåer som behövs för att mota den nationella lärarkrisen. Nu har kommunerna drygt två år på sig att visa att de fortsätter att prioritera lärarna. Om de låter bli tvekar vi inte att säga upp avtalet i förtid, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Japp då blir man nästan rik då!! Undrar vad jag ska göra varje månad nu då när jag får en så fet löneförhöjning? För landets lärare innebär avtalet i snitt cirka 1 100 kronor mer per månad....

God natt på er kära bloggläsare! 






1 kommentar:

Anonym sa...

Sen när fick vanligt folk 10.000 mer i månaden?

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...