torsdag 24 augusti 2017

Äntligen igång med Läslyft!

Skolstarten har gått riktigt bra och vi har haft en bra, rolig och spännande vecka. Det kändes som att eleverna hade mognat på sig över lovet och jag tror faktiskt att just femman är både den bästa och roligaste årskursen. I fyran är de lite väl små och i sexan ökar attityderna och flera har redan en fot inne i högstadiet, fast å andra sidan i sexan är de ju riktig duktiga :)

Sedan har äntligen Läslyftet startat, som jag väntat. Jag ska i ärlighetens namn berätta att jag frågade min rektor om läslyftet redan innan vi hade mattelyftet. Kommunen hade då bestämt att alla skolor skulle delta och det var mycket givande och bra. Men nu var det dags att köra igång läslyftet, men tyvärr är inte alla skolor i kommunen med denna gång. Jag fick ju äran att få ett handledaruppdrag så på onsdagar undervisar inte jag utan jobbar med detta. Igår satt vi handledare och slet vårat hår för att hinna klart allt till eftermiddagen då vi hade uppstart nere på Focushuset.
Så inspirerande det var att sätta igång och jag fick min grupp på 12 lärare som jag ska handleda. Jag tror och hoppas att det blir riktigt bra det här och som sagt jag är så glad och tacksam att jag fick uppdraget :) Vi 5 handledare har ett eget arbetsrum som vi sitter i på onsdagar, lite smårörigt...:)

Idag jobbade jag bara halvdag för jag var i Västervik på mammografi, vilket jag är väldigt tacksam för att jag får åka på, men samtidigt tycker jag att det är ett rätt otrevligt besök. Jag känner mig så dum när jag står där och hon sliter och drar i det lilla jag har och sedan klämmer dem i apparaten som faktiskt gör riktigt, men nu är det gjort alla fall. Bara hoppas att man inte får någon otrevlig överraskning när kuvertet kommer.
Passade på att ta en kopp kaffe i solen innan jag åkte hem igen :)

Och sedan framåt tidiga kvällen kom barnbarnen en sväng. Storebror tyckte att mormor och han skulle gå till bibblan och så klart kunde jag ju inte motstå ett sådant erbjudande. Så vi gick dit, men tyvärr var det stängt :( Vi läste det istället med att sätta oss i Vimmerbys bokhandels läshörna och hade det riktigt mysigt :)

Kram på er alla!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...