söndag 3 juli 2016

Städning och Bullerbyn!

Jag vet inte riktigt vad som hände, men rätt som det var så hände det bara... Alltså i lördags hade jag bestämt mig för att städa, alla fall dammsuga och torka golven, så långt var planerat. Men sedan gick det av bara farten och det fanns helt plötsligt en massa energi, jag torkade listor, element och hyllor, jag fortsatte att röja i några skåp o.s.v..... och sedan började jag stryka.... Ja, jag höll på så här hela dagen. Jag vet faktiskt inte vad som hände och jag måste säga att det var väldigt länge sedan jag fick något sådant här infall :)

Förr när barnen var små hade jag alltid en massa energi att städa och hålla på i hemmet, jag sydde och bytte gardiner titt som tätt, jag bakade både matbröd, kakor och bullar, jag städade väldigt ofta och hade vissa städdagar... Det är skillnad mot nu när jag borde ha mera tid utan små barn hemma. Men det har jag verkligen inte, och några städdagar finns inte, utan jag städar bara när jag är tvungen...:( Jag vet faktiskt när detta hände, alltså när lusten att styra med hemmet försvann. Det var när jag började plugga till lärare, då var jag helt enkelt tvungen att lägga ner för att klara av studierna, men jag trodde faktiskt att det skulle komma tillbaka när det var över, men icke.... Att vara lärare kräver så mycket mer av min fritid än det var när jag var barnskötare. Det är väl då tur att det kommer ett sommarlov en gång om året då jag kan få tillbaka lite energi :)

Framåt kvällen var jag rätt trött och bestämde mig i alla fall att inte laga någon mat utan vi gick till vår favorit Lilians Lotus, för att äta thaimat :)
Idag tog vi en sväng med Tommy och besökte Bullerbyn i Sevedstorp. Det är också något som hör sommaren till nu är vi har barnbarn... alltså åka runt och besöka våra mysiga små smultronställe här runt om i vårt härliga Småland. Vi har många härliga miljöer som är värda att besöka och idag tog vi Bullerby där Astrid Lindgrens far Samuel August föddes och växte upp och därav är miljön en förebild när hon skapade Barnen i Bullerbyn :) Här spelade man även in filmerna om Bullerbyn 1986-87 under ledning av Lasse Hallström.

Under sommaren lever byn upp igen och det finns flera olika djur på gården, en logen om man vill hoppas i höet och så Café Sörgården där man kan köpa smörgåsar, bullar, ostkaka, våfflor, glass m.m. och så finns även en liten souvenirbutik...

Timo gillar verkligen att springa omkring och hälsa på alla djur, här en höna med sina små kyckligar
 Tuppen med hönorna var också fina :)
 Lite våfflor med grädde o sylt blev det förstås också!
Nu är det söndag kväll och jag tänkte ta det lugnt och skönt framför teven och så klart ska jag heja på Island :)

Kram Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...