fredag 8 juli 2016

Bullbak och kusinträff!

Denna vecka känner jag att jag har landat, för nu börjar jag också bli lite rastlös :) Det är ett tecken och jag vet att det börjar strax innan Dick börjar sin semester. Ibland är det lite frustrerande när jag själv känner att jag har tid, lust och ork att göra en massa saker, men Dick fortfarande är trött efter jobbet... men men helt förståeligt och idag jobbar han sista dagen... Då är det tur att jag har Elina hemma som också har semester, så denna vecka har det varit mycket barnbarn :)
 I onsdags var det en riktig regndag så då hämtade jag Timo och vi satte igång med en bullbak :) Det var en mycket duktig och handlingskraftig kille jag hade med mig, oj vad det gick undan :) Han var så inne i baket, precis som Alfons sa han flera gånger :) :) :)
Först så la Timo i jästen!
 Mmmm mjölet är gott! :)
 Oj, så vita mina strumpor blev! :)
 Dags för knådning!
Vilken tur att vi bakade bullar för dagen därpå var det dags för lite släktträff i Fågelhem... Elina och hennes kusin Emma är så duktiga och drar varje år ihop några av kusinerna och kusinbarn, farmor och så får vi mammor hänga på också :) I år var det dags att träffas i Fågelhem... Först var det lek med alla barnen, alltid roligt med nya leksaker :) Lagom till lunchen kom några oroväckande moln så vi beslöt att sitta inne..
 Och så lite kramkalas!:)
 Som tur var sprack solen fram och det blev en härlig dag med lek och fika i trädgården, det blev så klart bullar, glass och jordgubbar :)
Så roligt att Elina och Emma tar tag i dessa träffar, för släkten på pappas sida träffas inte så mycket och eftersom Dick har fyra syskon så  är det väl en så där 15 kusiner och 11 kusinbarn (tror jag) :) Så som sagt inte lätt att få ihop träffar längre, men roligt när det väl händer :)

Njut av en härlig fredag alla bloggvänner!
/Marie

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...