onsdag 14 augusti 2013

Tillbaka till ordningen!!

Nu så är (nästan) allt som vanligt igen. Jag har kommit igång att jobba, full fart från första dagen så jag har varit precis slut, precis som vanligt igen alltså:) Första dagen bestod av information och genomgång av diverse saker ex. likabehandlingsplan, pedagogiska planeringar m.m. Andra dagen var min eller i alla fall halva:) Eva från högstadiet och jag var ju på Flerspråkighetskonferensen i Stockholm i våras och sa till våra rektorer att vi kunde tänka oss att dela med oss av en del till våra kollegor, och precis innan vi gick på sommarlov fick vi reda på att vi skulle ha en halv studiedag för HELA området, lite större än vad vi tänk oss.:) Vi pratade i alla fall om lässtrategier utifrån Josefin Nilssons föreläsning, en lärare som upptäckte efter att hon kommit tillbaka från föräldraledigheten inte kunde arbeta på samma sätt, eftersom eleverna inte förstod vad de läste.... Och detta kände både Eva och jag igen oss i, och tyckte därför att hennes föreläsning om arbetet med att komma fram till att eleverna behövde lära sig lässtrategier för att förstå texterna skulle fler få ta del av. Vi fick bra respons efteråt så jag tror att det var fler som tyckte som vi..:)

Idag har vi förskjuten arbetstid och börjar inte förrän 12.30 med en föreläsning på kulturskolan och därefter Kick-Off med hela området med någon förtäring och föreläsning av Mikael Ahlerup. Men det är faktiskt skönt att ha förmiddagen ledig. Jag har både hunnit med en morgonpromenad och lite träning här hemma, samt styrt med lite annat. Jag som inte är någon morgonmänniska skulle nog kunna tänka mig att ha en sådan här dag i veckan. Som sagt jag är på gång och tillbaka i verkligheten och sommaren och Spanien är bara ett minne blott ...:)
Spanien!!
♥♥♥

Öland!

Hann med en cykeltur med goda vänner till Kröngården för en god räkmacka!!

Och inte att förglömma den mysiga träffen i Jönköping, där jag träffade mina nya vänner som jag ska arbeta med i Thailand!

Dags att återgå till ordningen alltså, jobbet väntar!!!

Kramar Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...