torsdag 18 april 2013

Björklunds uttalande!

Idag har jag lyssnat på Björklund i 15 minuter när han talade om att redan till hösten ska skriftliga omdöme fr.o.m.  år 6 och uppåt bort, eftersom de numera har betyg. Och vidare ska vi från år 1 skriva skriftligt omdöme en gång om året istället för två och han tycker dessutom att de ska skrivas mycket kortfattat. Skolverket ska också göra en gemensam mall som man får använda om man vill, vilket har efterfrågats enda sedan vi skulle börja skriva dessa dokument, men det var då väldigt viktigt att varje skola hade ett personligt och det var rektorns sak att besluta hur det skulle se ut och i vilken omfattning det skulle skrivas.

Sedan ska flera saker ses över sa han, som t.ex. åtgärdsprogram och annan dokumentation. Något annat han också tog upp var Skolverkets granskningar som gör att skolor går på knäna, eftersom de ska lämna en hel massa dokumentation till dem. Det är ju därför varje rektor är så noga med att ALLT finns dokumenterat, i fall Skolverket kommer. Man kan ju börja undra om det är eleverna eller skolverket vi ska lägga vårt arbetet på???????????

Jag hoppas verkligen att den utredning Björklund har tillsatt ska komma fram till några fler åtgärder som underlättar lärarnas arbetsbörda. Det är alldeles för mycket dokumentation, som tas från planering- och undervisningstid.... Ett steg i rätt riktning i alla fall:)

"Ett litet steg framåt är också ett framsteg"

Kramar Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...