torsdag 8 juni 2017

Sista ridlektionen!

Sedan jag kom hem från Thailand har jag inte riktigt kommit igång med någon träning, för att Friskis ändrat och tagit bort de pass som jag gillar. Jag hade väl tänkt att jag skulle börja på träningshuset eller något annat, men inte heller de passen har fallit mig i smaken. Så det har blivit promenader och så kart ridningen... Jag har bara ridit en gång i veckan, men skulle gärna rida fler. Det är väl både tid och pengar som sätter stopp. Men att få åka iväg mina torsdagar, med dottern dessutom är en fröjd. Ridningen ger mig så mycket, både motion och styrka, men är också avkopplande för själen. När man har så intensiva dagar, med 46 elever omkring sig som kräver en massa uppmärksamhet och så har man 1000 bollar i luften med allt som ska göras utöver undervisningen, så kan man behöva göra något där det inte går att tänka på jobb, för det går verkligen inte när man rider, det krävs 100 % koncentration.

Till större delen har jag ridit denna maffiga häst. Hon heter Zurosa, men kallas Rosa. För att inte överdriva så är hon inte den lättaste att rida. Hon har en massa hästkrafter och är ofta väldigt pigg och har svårt att slappna av. Men de två sista gångerna av terminen har det gått riktigt bra, så himla roligt att sluta terminen så, för nu är det slut och jag kommer längta galet mycket till nästa..:)

Idag var vi en lite nätt skara på stycken.Vi är inte så många i varje grupp och det är riktigt bra, men idag var det lite bortfall. Det blev en härlig försommarkväll i paddocken och jag bara njöt, både av tillvaron och för att det gick så bra. Ridskolan är liten och familjär och ligger på en gård 2 mil utanför Vimmerby, Tuna Gård heter den och där har Elina och jag ridit i 8 år. 
Puss och tack för denna termin Rosa!


Kram!



Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...