tisdag 20 oktober 2015

Fartfylld vecka och helg!

Jösses, jag hinner visst inte med här.... Både förra veckan och helgen har varit fullplanerad och gått i 120.... Förra måndagen var jag i Växjö på en konferens vad gäller den nya lagen om kartläggning av nyanlända. Det var skolverket som informerade om vad som gällde och jag och två kollegor från vårt område som var där tyckte att det var en riktigt bra konferens. Sedan är det väl så med nya lagar att det inte bara funkar med en gång. Denna nya lag säger att inom 2 månader ska en nyanländ kartläggas och rektor ska årskursplacera eleven. Sedan kan den delvis gå i förberedelseklassen parallellt. Här krävs då mycket vad gäller det organisatoriska, och det ska som sagt finnas tolk att tillgå vid varje kartläggning, vilket vi redan nu vet är svårt att tillgå. Vi får se hur det blir, tanken är god alla fall :) En annan sak jag blev väldigt glad över var att en av mina kollegor på Sanuk dök upp på konferensen, så det blev som sagt ett kärt återseende :)
Maria, min kollega från Sanuk...
Ja sedan flöt veckan på, dock i rasande fart och vi hann bl.a. med att göra mattetest NCM, skriva berättelser till bild, skolbio med efterföljande diskussioner och aktiviteter på gymnasiet (heldag), matematiklyftet, möte med föräldrar m.m.m.

När sedan äntligen fredagen kom så var Johanna hemma igen och då blev det lunch med henne, Elina och Tio på Shalom..:) På kvällen blev det goda kycklingwraps i Fågelhem och så blev det bebisgos..:)
I lördags hade vi besök av Tony och Anette från Västervik. Så himla trevligt att de äntligen kom hit en sväng. Först var vi tvungna att göra ett besök i Fågelhem då Anette ville träffa Timo och Mila. Sedan åkte vi hem där det blev trerätters med skagenröra, potatisgratäng med helstekt fläskfilé och så cheesecake med blåbär :) Vi fick också äran att gratulera paret till giftemålet :)
Glömde blixten på min nya kamera :(

Sedan var det då söndag och då var det dags för Timos 2-års kalas :) En gladare 2-åring får man leta efter :) Han blev så glad över alla presenter och Pippi Långstrump är ju nu favoriten så det blev både Pippidocka, spel, mössa och bordsunderlägg... men också en massa annat fint. Något som också var fint var Timos bilbanetårta. Den hade Timos storasysters mamma bakat, och den var både fantastiskt fin och mycket god.

 Storebror Kristoffer
 Helgen har liksom veckan varit speedad, men rolig så klart.... Jag gillar verkligen att ha hela min fina familj nära, och på köpet ha två underbara barnbarn förgyller verkligen min tillvaro, världens sötaste 2-åring och en lite prinsessa som precis blivit 4 månader... All kärlek till de mina :)

Kram till er fina bloggvänner!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...