lördag 26 september 2015

Tiden rusar iväg!

Äntligen helg! Tror att jag börjat mina blogginlägg så förut :) Men som sagt njuter mer än någonsin av helgerna. Veckorna rusar fram och man hinner inte riktigt med. Veckan som varit har som vanligt bjudit på mycket jobb, så mycket att man undrar när det ska lugna ner sig, för det måste det om man ska orka hela terminen... Men den började alla fall med tre intressanta dagar för eleverna, då vi fortsätter att skriva gestaltande texter och helt plötsligt ser man att polletten trillar ner för flera elever, ÄNTLIGEN når vi dit efter mycket jobb och slit. De börjar förstå vad som menas med gestaltning och jag sitter där med ett leende på läpparna när jag läser meningar som " jag slängde mig på cykeln medan håret virvlade i vinden och jag kände hur lyckan spred sig i hela kroppen" och Det var en solig och varm morgon och fåglarna kvittrade medan solens strålar tittade in genom fönstret" o.s.v. Så roligt att se dessa förändringar, som sagt träning ger färdighet...:)

Jag hann förutom att undervisa elever också påbörja mina utvecklingssamtal, en eftermiddag med matematiklyft, och ett extramöte med ett par föräldrar... Sedan var det dags för två studiedagar. Den första började vi med att se alla resultat från NP i trean, sexan och nian förra läsåret. Dessutom sexans och nians betyg. Alltid intressant att få en övergripande bild och se vad det är som vi kanske bör tänka på för våra elever. För nu är det ju dags för våra elever att göra NP och dessutom så ska de ju ha betyg..:) Den övriga tiden av torsdagen fick vi lägga in utvecklingssamtal och det gjorde vi i vårt arbetslag. Vi hann allt diskutera lite annat smått och gott också som temaveckan, och elevens val som vi kommer ha hela v. 41... Vi hade även studiedag på fredagen som började med att vi lyssnade på inläsningstjänst, som kommunen har köpt in så att eleverna kan få lyssna på inläst läromedel. En fantastisk tjänst för både elever som har dyslexi och även för andra elever som behöver lyssna flera gånger :) Vi hann även fortsätta planera inför elevens val m.m.

Klockan elva hade vi i temagruppen kallat alla för information om just temaveckan. Jag sitter ju med i den gruppen. Vi i gruppen stod upp i personalrummet och jag frågade min kollega om hon kunde börja. Visst, sa hon men först vill jag att du kommer och sätter dig här. OPS det var jag inte beredd på...:) Fortsättningsvis sjöng de en sång för mig där de ändrat om texten till "Gamle svarten", jag blev så rörd att tårarna började rinna på slutet, så fint de skrivit och min kollega Johan Fröberg ska nog ta åt sig en stor ära till att få ihop texten och han spelade dessutom gitarr till... Sedan fick jag blommor och ett mycket fint halsband som var som gjort för mig, vilken bra smak de har kollegorna...:) Som sagt en riktigt trevlig avslutning på jobbveckan....:) Dessutom har jag med några kollegor varit ute och ätit lunch båda dagarna, vilket vi inte är bortskämda med och så klart himla trevligt....

Veckan avslutades sedan på bästa sätt då Dick och jag gick ut på Kits på After work och åt buffé med ett glas vin, och efter det blev det soffan med lite tevetittande och vips så sov jag :) Inte nog med att jag somnade i soffan, för det har väl hänt förut, men jag sov så hårt så att jag inte alls hörde när Dick försökte väcka mig. Jag vaknade inte förrän klockan 04.15 och det faktiskt  riktigt läskigt, för jag kommer inte ens ihåg att jag höll på att somna eller kände mig så trött, så jag var en aning förvirrad när jag vaknade "Vad hände?" Skönt att i alla fall vakna till en solig och skön lördag. Idag ska jag bara vara, inga krav alls :)
 Buffé på Kits :)
Trevlig helg på er fina bloggvänner!
Kram Marie!

Inga kommentarer:

Del 2 tillbakablick 2017!

Ja då var jag tillbaka med del 2, mitt i semestern i juli månad, då hände det ju en hel del och samtidigt umgicks vi mycket med nära och kär...